Θεσσαλία

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» – Τι δείχνει το ρεκόρ αιτήσεων από Θεσσαλούς αγρότες

Δυσοίωνα μηνύματα για τον πρωτογενή τομέα από την πρώτη μέρα του προγράμματος

Πάνω από 250 αιτήσεις, στο σύνολο των 675 που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Φωτοπβολταϊκά στο Χωράφι, προέρχονται από Θεσσαλούς αγρότες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ που αναδεικνύει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, το γεγονός είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον κάμπο και ειδικά μετά τον Ντάνιελ με τον πρωτογενή τομέα να κάνει στροφή σταδιακά στην παραγωγή ενέργειας.

Οι αιτήσεις κατατέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη του προγράμματος δείχνοντας ότι ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς και απρόβλεπτος για το παραγωγικό μέλλον της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεν μπορεί η συμμετοχή να ερμηνεύεται μονοδιάστατα από το Υπουργείο ως μια «καλή επενδυτική ευκαιρία» από τη μία και ως μέτρο ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας από την άλλη. Πρέπει να συνυπολογιστούν οι λόγοι που διώχνουν τους αγρότες από το χωράφι τους, οι συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων που κάνουν την καλλιέργεια δραστηριότητα «υψηλού ρίσκου» αλλά και όσα επιφυλάσσονται για το μέλλον του Θεσσαλικού κάμπου.

Δείτε επίσης: 

The post «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» – Τι δείχνει το ρεκόρ αιτήσεων από Θεσσαλούς αγρότες appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button