Ελλάδα

Εκβίαζαν καταστηματάρχες από τον Γενάρη του 2023 – Απολογούνται οι 8 του κυκλώματος των δημοσίων υπαλλήλων

Εκβίαζαν καταστηματάρχες από τον Γενάρη του 2023 - Απολογούνται οι 8 του κυκλώματος των δημοσίων υπαλλήλων

Σε εξέλιξη βρίσκονταν οι απολογίες των πρώτων οκτώ κατηγορούμενων δημοτικών αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση (σπείρα) που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

Για την υπόθεση της σπείρας που δρούσε κυρίως στην Αθήνα συνελήφθησαν συνολικά 14 κατηγορούμενοι, ωστόσο οι υπόλοιποι έξι πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, Δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε πως οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

To άρθρο Εκβίαζαν καταστηματάρχες από τον Γενάρη του 2023 – Απολογούνται οι 8 του κυκλώματος των δημοσίων υπαλλήλων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button