Ελλάδα

Η φωτιά σε αποθήκη στο Νέο Ηράκλειο «ξεσκέπασε» την σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα – Δύο συλλήψεις

Η φωτιά σε αποθήκη στο Νέο Ηράκλειο «ξεσκέπασε» την σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα – Δύο συλλήψεις

Σπείρα που έκανε κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα αφού τα αποσυναρμολογούσαν εξάρθρωσε η αστυνομία. 

Τα μέλη της συμμορίας πουλούσαν εξαρτήματα από τα αυτοκίνητα σε νομιμοφανή επιχείρηση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλα ποσά. Την Πέμπτη (29.09.2023) συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, δύο άτομα, μέλη συμμορίας, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.

Η δράση της συμμορίας αποκαλύφθηκε ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε υπόγειο κτηρίου, τον οποίον χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη των κλεμμένων αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, έπειτα από ενημέρωση του Κέντρου της ‘Αμεσης Δράσης σχετικά με πυρκαγιά στο κτήριο, εντόπισαν στο υπόγειο πλήθος κλεμμένων οχημάτων πινακίδων και ανταλλακτικών και οδήγησαν τους κατηγορούμενους στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριών διαπιστώθηκε η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα εξαρτήματα των οποίων μεταπωλούσαν ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Τα μέλη της συμμορίας αφού αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα τα μετέφεραν σε αποθήκη νομιμοφανούς εταιρίας που δραστηριοποιούταν στην πώληση μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, την οποία χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα».

Εκεί πραγματοποιούσαν την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και στη συνέχεια αφού έβγαζαν τα εξαρτήματά τους, τα διέθεταν προς πώληση στην επιχείρηση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Όπως σημειώνεται από την Αστυνομία, η συμμορία είχε αναπτύξει υποδομή αποτελούμενη από τεχνογνωσία για:

•την αφαίρεση των κλεμμένων οχημάτων, τα οποία φαίνεται να αποσπούσαν με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,

•το εργαστήριο αποσυναρμολόγησής τους και

•την ανάπτυξη δικτύου διάθεσης ανταλλακτικών, προκειμένου να μετουσιώνεται το κλοπιμαίο σε οικονομικό όφελος για αυτούς.

Από έρευνα στην αποθήκη της επιχείρησης και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

•13 αυτοκίνητα, 10 εκ των οποίων έχουν εξακριβωθεί ως κλεμμένα,

•πληθώρα εξαρτημάτων, όπως σκελετοί, πόρτες αυτοκινήτου, κονσόλα, 6 φανάρια,

•3 άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων,

•2 πινακίδες κυκλοφορίας και

•το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των έτερων μελών της εγκληματικής ομάδας.

To άρθρο Η φωτιά σε αποθήκη στο Νέο Ηράκλειο «ξεσκέπασε» την σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα – Δύο συλλήψεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button