Κόσμος

«Κρίση δημοκρατίας» στις δυτικές κοινωνίες βλέπει ο Μακρόν

Για πιθανή «κρίση της δημοκρατίας» στις δυτικές κοινωνίες μετά από χρόνια πίεσης και αποσταθεροποίησης προειδοποιεί με συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του δικτύου, Τζέικ Τάπερ, ο Μακρόν τόνισε πως ανησυχεί για όλες τις δυτικές δημοκρατίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι διακυβεύεται «ό,τι οικοδομήσαμε τον 18ο αιώνα». Ερωτηθείς για την άνοδο του εθνικισμού, του λαϊκισμού και του ρατσισμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ο Μακρόν απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη «μία μεγάλη κρίση των δημοκρατιών… των φιλελεύθερων δημοκρατιών» επειδή πρώτα από όλα «το να έχεις ανοικτές κοινωνίες και να είσαι ανοικτός και να έχεις δημοκρατίες που συνεργάζονται ασκεί πίεση στον λαό σου. Θα μπορούσε να τις αποσταθεροποιήσει» τόνισε ο Μακρόν.

Ανέφερε ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο για ό,τι διακυβεύεται στην δημοκρατία μας, είτε για καλό, είτε για κακό». Υποστήριξε ότι οι «κοινωνικές πλατφόρμες είναι κινητήριος δύναμη «ψευδών ειδήσεων» και «ενός νέου ρελατιβισμού» που είναι «φονιάς όλων των δημοκρατιών γιατί διαταράσσει εντελώς τη σχέση με την αλήθεια, με την επιστήμη και τη βάση της δημοκρατίας μας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button