Πολιτική

«Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις» είπε ο Κασσελάκης έξω από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα για τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη

«Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις» είπε ο Κασσελάκης έξω από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα για τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη

Στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (27.09.2024) ο Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο του θανάτου του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ από το Πακιστάν.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης πήγε στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, μετά το περιστατικό του θανάτου του Πακιστανού μετανάστη, Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ.

«Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις», ανέφερε αμέσως μετά σε δηλώσεις του.

«Ο αποθανών συνάνθρωπός μας έφυγε από εδώ πεθαμένος. Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη διαφάνεια και ευχόμαστε να μας τη δώσει σύντομα η έρευνα που γίνεται. Όλοι οι συμπολίτες μας και όλοι οι συνάνθρωποί μας, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους, είναι ισότιμοι στον χώρο στον οποίο ζούμε. Πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή, είτε πρόκειται για μετανάστη είτε πρόκειται για Έλληνα πολίτη. Έχω αρκετές απορίες για το τι συνέβη εδώ. Η αστυνομία πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης και ασφαλώς ο οποιοσδήποτε πολίτης σε αυτή τη χώρα», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση που είδε την Πέμπτη (26.09.2024) το φως της δημοσιότητας και εξελίσσεται ήδη έρευνα, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Μεταξύ άλλων, παρενέβη και η Διεθνής Αμνηστία, που ζήτησε «άμεση, ενδελεχή, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης πιθανού κινήτρου διακρίσεων».

Ανακοίνωση με την οποία ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση έχει εκδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ «βρέθηκε στον χώρο προσωρινής κράτησης του ΑΤ, ο οποίος είναι ο μόνος που δεν παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι υποχρεωμένες να δώσουν άμεσα ξεκάθαρες, πειστικές και πλήρεις απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα χέρια της αστυνομίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως «η άμεση ποινική διερεύνηση από τις εισαγγελικές αρχές και η διοικητική διερεύνηση από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι προϋποθέσεις για την προστασία του κράτους δικαίου».

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την ελληνική πολιτεία και τις δικαστικές αρχές να προστατέψουν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

φωτογραφίες: (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

To άρθρο «Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις» είπε ο Κασσελάκης έξω από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα για τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button