Κόσμος

Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ (upd)

Ισχυρή έκρηξη προκάλεσαν απόψε λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον ΟΗΕ ισραηλινά αεροσκάφη βομβαρδίζοντας νότια συνοικία της Βηρυτού όπου, σύμφωνα κατά τις δηλώσεις Ισραηλινών στρατιωτικών αξιωματούχων, έχει τα κεντρικά γραφεία της η Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου Al Mayadeen, ισοπεδώθηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές τουλάχιστον έξι κτίρια από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε ισραηλινό F-35 με βόμβες τύπου «bunker buster» που έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν σε στόχους που είναι θαμμένοι βαθιά κάτω από το έδαφος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν μεγάλο αριθμό θυμάτων, ο αριθμός των οποίων και η κατάστασή τους δεν έγινε άμεσα γνωστά.

Την είδηση της νέας αεροπορικής επιδρομής στη Νότια Βηρυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι λέγοντας πως ο στόχος ήταν το «στρατηγείο» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και πως ήταν κτισμένο κάτω από κτίρια πολιτών στη νότια συνοικία, Νταχία.

Στη συνέχεια, ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν πως στόχος της ισχυρής έκρηξης που προκάλεσε η ισραηλινή επιδρομή ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό εάν την ώρα της επίθεσης ο Νασράλα βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο.

Σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα The Times of Israel, με την έγκριση του στρατού, ανάρτησε φωτογραφία από το στρατηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ όπου φάνηκε να παρακολουθούν την επίθεση σε απευθείας μετάδοση υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

Related Articles

Back to top button