Κόσμος

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Ανεβαίνει σημαντικά ο αριθμός των θυμάτων και των καταστροφών που προκάλεσε το τελευταίο 24ωρο στις πολιτείες Τζόρτζια και Φλόριντα των ΗΠΑ το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Helene.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι νεκροί από 17 που ήταν σήμερα το απόγευμα διπλασιάστηκαν και έφθασαν τουλάχιστον τους 37. Πάνω από 4.000.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει για ώρες δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, χιλιάδες κτίρια έχουν πλημμυρίσει, δέντρα έχουν ξεριζωθεί, ενώ σημαντικές  ζημιές ή προβλήματα έχουν προκληθεί σε οδικά δίκτυα.

Περιοχές της Φλόριντα σαρώθηκαν νωρίτερα από τον τυφώνα που κινούνταν με ταχύτητα ανέμων πάνω από 225 χιλιόμετρα την ώρα.

Απόψε, στο Ουνικόι του Τενεσί εντοπίστηκαν πάνω από 50 άτομα παγιδευμένα στη στέγη νοσοκομείου που είχε πλημμυρίσει καθώς όλη η γύρω περιοχή είχε μετατραπεί σε λίμνη.

Στη δυτική Βόρεια Καρολίνα, οι τοπικές αρχές στην κομητεία Ράδερφορντ κάλεσαν τους κατοίκους παραλίμνιων περιοχών στο Λουρ, κοντά στο φράγμα, να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε υψηλότερες περιοχές καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης του φράγματος.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα το νερό ξεπερνούσε τα 2,7 μέτρα.

Related Articles

Back to top button