Κόσμος

Ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ έκανε ξέφρενο πάρτι στο παλάτι και το ξάφρισαν

Reuters

Νέα προβλήματα για τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας και τον γιο της μέλλουσας βασίλισσας, πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ.

Το Skaugum, η νορβηγική βασιλική κατοικία της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ (Mette-Marit) της και του πρίγκιπα Haakon της Νορβηγίας, έγινε στόχος διαρρηκτών που το ξάφρισαν. 

Η είδηση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη του 27χρονου γιου τής Mette-Marit, Marius Borg Høiby, στις 4 Αυγούστου, την οποία ακολούθησε μια δεύτερη σύλληψη στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με νορβηγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η διάρρηξη σημειώθηκε αφού ο 27χρονος Marius διοργάνωσε ένα «άγριο» πάρτι στην κατοικία του βασιλικού ζεύγους.

Λίγο μετά το πάρτι, μέλη γνωστής συμμορίας μοτοσικλετιστών έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα μεγάλης αξίας για το στέμμα όσο και προσωπικής αξίας για την οικογένεια του μελλοντικού βασιλιά.

Σε βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του Se og Hør, ένα άγνωστο άτομο φαίνεται να περιφέρεται στο διαμέρισμα της Μέτε Μάριτ και του Χάακον, το οποίο φαίνεται να έχει λεηλατηθεί, ενώ αντικείμενα βρίσκονται διασκορπισμένα στο πάτωμα. 

Από το Skaugum, λέγεται ότι έκαναν φτερά πολύτιμα αντικείμενα τα οποία οι κλέφτες φέρεται να προσπάθησαν να πουλήσουν μέσω οίκου δημοπρασιών.

Το Skaugum θεωρείται ένα ασφαλές και ιδιωτικό καταφύγιο για τη νορβηγική βασιλική οικογένεια και αποτελεί το σπίτι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας από το 2003. Μάλιστα, το βασιλικό ζεύγος ανακαίνισε εκτενώς το ακίνητο, το οποίο έχει ιστορία που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα.

Οι κατηγορίες για τον γιο της πριγκίπισσας της Νορβηγίας 

Ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ, Μάριους, τον οποίο απέκτησε από προηγούμενη σχέση της με τον καταδικασμένο εγκληματία Μόρτεν Μποργκ, κατηγορείται ότι επιτέθηκε «σωματικά και ψυχολογικά» στη σύντροφό του.

Μετά την πρώτη του σύλληψη τον περασμένο μήνα, ο Μάριους μίλησε μέσω του δικηγόρου του, Μπράιτλιν: «Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνέβη κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Διέπραξα σωματικές βλάβες και κατέστρεψα αντικείμενα σε ένα διαμέρισμα σε κατάσταση μέθης από αλκοόλ και κοκαΐνη μετά από καβγά».

«Θέλω να είμαι υπεύθυνος για ό,τι έκανα και θα δώσω ειλικρινείς εξηγήσεις στην αστυνομία».

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, η αστυνομία του Όσλο επιβεβαίωσε ότι ο Μάριους συνελήφθη αργότερα και αφέθηκε ελεύθερος με περισσότερες κατηγορίες, αφού φέρεται να επικοινώνησε με ένα από τα θύματα από άγνωστο αριθμό τηλεφώνου, παρά τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί.

Πληροφορίες από hellomagazine 

To άρθρο Ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ έκανε ξέφρενο πάρτι στο παλάτι και το ξάφρισαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button