Τοπικά

Συνάντηση εργασίας Σκόνδρα – Ζαχαράκη για την Κοινωνική Συνοχή

Στο επίκεντρο η στήριξη της ελληνικής οικογένειας, η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και η συνεργασία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της βουλευτού και μέλους της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Ασημίνας Σκόνδρα με την Υπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν θέματα της αρμοδιότητας της Υπουργού, που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με έμφαση στο δημογραφικό ζήτημα και την αντιμετώπισή του μέσω μέτρων στήριξης της ελληνικής οικογένειας, καθώς και στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του Υπουργείου και των φορέων που αναπτύσσουν κοινωνική δράση και έργο για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους στην Καρδίτσα.

Η συνάντηση ανέδειξε τη στήριξη της Υπουργού προς το νομό μας ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας. Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Η βουλευτής μας δήλωσε σχετικά: <<Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό και καλή φίλη, Σοφία Ζαχαράκη για την άριστη συνεργασία μας και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να ενισχύσουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και φροντίδας, που έχουμε απλώσει όλα αυτά τα χρόνια, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την κοινωνική συνοχή, παρά τις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Οι στόχοι μας είναι κοινοί και έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη . Έχουν στο επίκεντρο τη γυναίκα που χρειάζεται ενδυνάμωση, το παιδί που πρέπει να ξέρει ότι η πολιτεία το σκέφτεται, το προστατεύει, και προσπαθεί να του εξασφαλίσει ένα καλό μέλλον, τον ασθενή, τον ηλικιωμένο και το άτομο με αναπηρία, που προσδοκά τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.>>

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με δέσμευση εκατέρωθεν για συνεχόμενη επικοινωνία και συνεργασία με την κ. Σκόνδρα.

The post Συνάντηση εργασίας Σκόνδρα – Ζαχαράκη για την Κοινωνική Συνοχή appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button