Ελλάδα

Διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό μουσείο για το γαμήλιο πάρτι της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ – Εκεί και η Έλενα Ακρίτα

Διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό μουσείο για το γαμήλιο πάρτι της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ – Εκεί και η Έλενα Ακρίτα

Διαμαρτυρία κατά του γαμήλιου πάρτι της κόρης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρας με τον Μάθιου Κουμάρ, που θα γίνει στο Βυζαντινό μουσείο, διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια Μουσεία», την οποία στηρίζει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, η βουλευτής του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου. 

Σε φωτογραφίες φαίνεται η Έλενα Ακρίτα κατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της βασιλείας, αλλά και της παραχώρησης του χώρου για τη συγκεκριμένη δεξίωση. 

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βασιλικές οικογένειες», γράφει ένα από τα πλακάτ, στο οποίο αναφέρεται: «Τα μουσεία δεν είναι χώροι γαμήλιων δεξιώσεων». Ένα άλλο πλακάτ αναφέρει: «Βασίλισσα είναι μόνο μία, η ΑΕΚ», ενώ ένα άλλο πλακάτ γράφει: «Απίστευτο ότι 50 χρόνια μετά διαδηλώνω πάλι για αυτά που διαδήλωναν οι γονείς μου 50 χρόνια πριν».

Στην πρωτοβουλία «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια Μουσεία #standwithgreekstatemuseums» αναφέρεται ότι 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα και 50 χρόνια από το δημοψήφισμα που έκρινε οριστικά έκπτωτη τη μοναρχία στην Ελλάδα.

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η παραχώρηση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (ΒΧΜ) στην οικογένεια Γλύξμπουργκ για την τέλεση “βασιλικής” γαμήλιας δεξίωσης της κόρης του έκπτωτου μονάρχη είναι μια πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα όλων των πολιτών».

«Τα μνημεία μας και τα μουσεία μας τα σεβόμαστε και τα τιμούμε και δεν είναι για να γίνονται παρτάκια και δεξιώσεις βαμπίρ» είπε η Έλενα Ακρίτα. Την αντίθεσή της στη δεξίωση εξέφρασε και η Σεμίνα Διγενή.

To άρθρο Διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό μουσείο για το γαμήλιο πάρτι της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ – Εκεί και η Έλενα Ακρίτα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button