Κόσμος

Βρέθηκε άθικτο το σώμα του Χασάν Νασράλα στον Λίβανο – Η στιγμή που βγάζουν τη σορό από τα συντρίμμια

Βρέθηκε άθικτο το σώμα του Χασάν Νασράλα στον Λίβανο - Η στιγμή που βγάζουν τη σορό από τα συντρίμμια

Η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανασύρθηκε από το σημείο του βομβαρδισμού στη Βηρυτό του Λιβάνου και όλοι πλέον περιμένουν την αντίδραση τόσο της Χεζμπολάχ όσο και του Ιράν, ενώ το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής (29.9.2024).

Σύμφωνα με το Reuters, το σώμα του Χασάν Νασράλα της Χεζμπολάχ βρέθηκε σχεδόν άθικτο στο σημείο όπου γίνονταν οι έρευνες σε γειτονιά της Βηρυτού στον Λίβανο.

Σημειώνεται πως ενώ η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα το Σάββατο, εντούτοις δεν είχε δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο ηγέτης της οργάνωσης.

Ιατρικές πηγές του Λιβάνου ανέφεραν στο Reuters πως το σώμα του Νασράλα δεν είχε πληγές και όλα δείχνουν πως πέθανε από αμβλύ (μη διεισδυτικό) τραύμα ως συνέπεια της εκτεταμένης έκρηξης της βόμβας του Ισραήλ.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο από τη στιγμή που ανασύρεται η σορός.

Στο σημείο που θεωρείται ότι ήταν το προπύργιο της Χεζμπολάχ και κρυβόταν τόσο ο Νασράλα όσο και άλλοι αξιωματούχοι έχει σχηματιστεί ένας τεράστιος κρατήρας.

Το σημείο όπου εκτιμάται ότι βρισκόταν η σορός του Χασάν Νασράλα.

Το Ισραήλ βομβάρδισε τουλάχιστον με 8 βόμβες των 900 κιλών, σύμφωνα με δημοσίευμα των NYTimes. Το μέγεθος των εκρήξεων ήταν τόσο μεγάλο που μια ολόκληρη γειτονιά ισοπεδώθηκε, ενώ στο σημείο του κτηρίου, όπου βρισκόταν ο Νασράλα, πλέον βρίσκεται ένας βαθύς κρατήρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία του Νασράλα. 

To άρθρο Βρέθηκε άθικτο το σώμα του Χασάν Νασράλα στον Λίβανο – Η στιγμή που βγάζουν τη σορό από τα συντρίμμια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button