Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το πρόβλημα με τα ράντζα στο “Αττικόν” θα λυθεί αφού ολοκληρωθούν τα ΤΕΠ »

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το πρόβλημα με τα ράντζα στο “Αττικόν” θα λυθεί αφού ολοκληρωθούν τα ΤΕΠ »

Μέσα από μία ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα με την έλλειψη ράντζων στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το πρόβλημα με τα ράντζα στο «Αττικόν» είναι γνωστό και απασχολεί το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει στην ανάρτησή του ο  Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας θέλησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την κατάσταση της εφημερίας του νοσοκομείου με την ανάπτυξη ράντζων.

Αναλυτικότερα έγραψε στη μακροσκελή ανάρτησή του:

«Επειδή «ξαφνικά θυμήθηκαν» κάποιοι το πρόβλημα με τα ράντζα στο Νοσοκομείο “Αττικόν”, ας τους πληροφορήσουμε για τα εξής. Ναι αν και τα ράντζα πλέον έχουν θεαματικά μειωθεί στο ΕΣΥ, ειδικά στο “Αττικόν” σε ορισμένες μέρες εφημερίας λόγω αθρόας προσελεύσεως εμφανίζονται και αρκετά ράντζα.

Στην πραγματικότητα λόγω της καλής του φήμης το Νοσοκομείο αυτό προσελκύει ασθενείς όχι μόνον από την Δυτική Αττική αλλά και από γειτονικούς νομούς».

Και συνεχίζει: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν εντοπίσει αυτο το πρόβλημα του συνωστισμού στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε συμπεριλάβει ένα πολύ μεγάλο έργο δημιουργίας νέων ΤΕΠ στο “Αττικόν”. Συγκεκριμένα από 1000 τ.μ. που είναι σήμερα τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου αυτού τα μεγαλώνουμε σε έναν χώρο 5 φορές μεγαλύτερο 5.000 τ.μ.

Το έργο θα το εγκαινιάσουμε μετά το Πάσχα του 2025 και θα έχει παραδοθεί λίγο νωρίτερα. Εκτός όμως από το κτίριο έχουμε συμπεριλάβει ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να επιταχύνουμε πολύ την διαδικασία του τριάζ και των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων ώστε να επιταχυνθεί πολύ η ροή. Σε συνδυασμό με τους νέους τραυματιοφορείς που θα πάμε και στο “Αττικό” από το Πάσχα του χρόνο η εικόνα στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου αυτού θα είναι συγκλονιστικά διαφορετική. Σας παραθέτω μερικές εικόνες από το εργοτάξιο που κατασκευάζει τα νέα ΤΕΠ του “Αττικόν” σήμερα», καταλήγει.

Πηγή: Iatropedia.gr

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης: «Το πρόβλημα με τα ράντζα στο “Αττικόν” θα λυθεί αφού ολοκληρωθούν τα ΤΕΠ » δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button