Κόσμος

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Η δίκη του αμφιλεγόμενου influencer Άντριου Τέιτ και του αδερφού του Τριστάν πρόκειται να συνεχιστεί, σύμφωνα με δικαστήριο στη Ρουμανία. Το δικαστήριο του Βουκουρεστίου δεν έχει ορίσει ημερομηνία για τη δίκη, ενώ οι δικηγόροι τους τονίζουν ότι τα αδέρφια θα ασκήσουν έφεση.

Ο Άντριου Τέιτ, 37 ετών, και ο Τριστάν, 35 ετών, συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο με κατηγορίες για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής συμμορίας, κατηγορίες που τα αδέρφια αρνούνται.

Ο Άντριου και ο Τριστάν αναζητούνται επίσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο για σεξουαλικά αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν εκεί.

Τα αδέρφια Τέιτ, οι οποίοι είναι υπήκοοι και του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, κατηγορούνται για εκμετάλλευση γυναικών μέσω μιας επιχείρησης περιεχομένου για ενηλίκους, την οποία οι εισαγγελείς ισχυρίζονται, ότι λειτουργούσε ως εγκληματική ομάδα.

Δύο γυναίκες συνεργάτες κατονομάστηκαν επίσης, μαζί με τα αδέρφια σε ένα κατηγορητήριο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ταυτοποιήθηκαν επτά φερόμενα θύματα. Ο Άντριου είναι ένας αυτοαποκαλούμενος μισογύνης και είχε αποκλειστεί στο παρελθόν από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για την έκφραση μισογυνικών απόψεων.

Έχει επανειλημμένα ισχυριστεί, ότι οι Ρουμάνοι εισαγγελείς δεν έχουν αποδείξεις εναντίον του και ότι υπάρχει συνωμοσία για να τον φιμώσουν. Όμως την Παρασκευή (26/4), το δικαστήριο στο Βουκουρέστι είπε, ότι η υπόθεση πληρούσε τα νομικά κριτήρια και θα προχωρήσει κανονικά.

Ο επικεφαλής σύμβουλος των αδελφών τόνισε ότι η απόφαση «στερείται νομικής βάσης και αιτιολογίας. Έχουμε καταθέσει ισχυρή έφεση καθώς πιστεύουμε ότι η απόφαση είναι παράνομη».

Related Articles

Back to top button