Κόσμος

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης, οι Ισραηλινές δυνάμεις προελαύνουν από το Kerem Shalom σε δύο άξονες. Στον πρώτο άξονα τα στρατεύματα πήραν τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος της Ράφα, εδραιώνοντας έτσι την περικύκλωση της λωρίδας αποκόπτοντας την τελευταία σύνδεση με την Αίγυπτο. Στον δεύτερο άξονα, οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος του διεθνούς αεροδρομίου του Γιάσερ Αραφάτ φτάνοντας στα πρώτα κτίρια του οικισμού Shuka.

Σχετικά με την κατάληψη του περάσματος στην Αίγυπτο, το Υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε σε ανακοίνωση:

Η κατάληψη του συνοριακού περάσματος της Ράφα από τον ισραηλινό στρατό κατοχής επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση και απομονώνει πλήρως τη Λωρίδα της Γάζας από τον έξω κόσμο.

Πρόκειται για μια πολιτική συλλογικής τιμωρίας σε βάρος περισσότερων από 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων και απειλεί τη ζωή χιλιάδων τραυματιών και ασθενών που αναζητούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα είναι μια πολιτική υπηρεσία και αποτελεί την κύρια γραμμή ζωής για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Το πέρασμα δεν αποτελεί απειλή για την ισραηλινή κατοχή.

Related Articles

Back to top button