Τοπικά

Έναρξη χειμερινών προβολών για την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Με χαρά η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων προσκαλεί και φέτος, τους φίλους και τις φίλες στη χειμερινή περίοδο προβολών, 2024-25.

Ενα πρόγραμμα που και φέτος υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων, με μια διαφοροποίηση. Την τρίτη Δευτέρα κάθε μήνα, θα προβάλλει χωριστά η Κινηματογραφική Λέσχη μια ταινία από το παρελθόν, από αυτές που έπαιξαν ρόλο στην κινηματογραφική ιστορία.

Οι προβολές γίνονται και φέτος στον πανέμορφο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων, στον Μύλο Ματσόπουλου και ξεκινούν από τη προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024.

Κάθε ταινία θα ξεκινά στις 21:45, εκτός αν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια.

Αυτή τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, λόγω των εγγραφών και να μην υπάρξει καθυστέρηση, το ΔΣ παρακαλεί μέλη και φίλους/ες να προσέλθουν νωρίτερα. 

Η ταινία της Δευτέρας

Πρώτη ταινία της σεζόν, μετά το δωρεάν επταήμερο αφιέρωμα  στον ιταλικό κινηματογράφο και με την προβολή της ελληνικής ταινίας του Βασίλη Ξηρού, η επίσης ελληνική «Το καλοκαίρι της Κάρμεν», με τον τρικαλινό Γιώργο Τσιαντούλα.

Info

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ, κωμωδία 106΄

Σκηνοθεσία Ζαχαρίας Μαυροειδής

Ηθοποιοί: Γιώργος Τσιαντούλας, Αντρέας Λαμπρόπουλος

Απολαμβάνοντας ένα ολοήμερο μπάνιο, ο Δημοσθένης βοηθά τον κολλητό του τον Νικήτα στη συγγραφή ενός σεναρίου. Θέμα του το καλοκαίρι που ο Δημοσθένης χώρισε. Η μετατροπή της ζωής σε μυθοπλασία θα οδηγήσει την πολύχρωμη φιλία τους να αλλάξει κεφάλαιο.

Τολμηρή, ερωτική και ανέμελη, η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή («Ο Ξεναγός», «Απόστρατος») είναι ένας ανερυθρίαστα queer και πολύχρωμος ύμνος στο αιώνιο καλοκαίρι της νεότητας και στην απεριόριστη δύναμη της μυθοπλασίας.

Κριτική

«Fun και sexy και queer και ελληνικό και παγκόσμιο». Flix

«Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής μετά τον Απόστρατο επιστρέφει με διαθέσεις καυτές και δροσιστικές την ίδια στιγμή, θέλοντας να πει μια απλή ιστορία με παιχνιδιάρικο, ανάλαφρο τρόπο». News 247

Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και Βραβείο κοινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2023

Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία εντάσσεται στις δράσεις του 5ου Φεστιβάλ Κωμωδίας που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων.

 

Related Articles

Back to top button