Κόσμος

Ένα μωρό νεκρό και 6 στη ΜΕΘ στα Κατεχόμενα – Τα τάισαν γάλα με οινόπνευμα σε νοσοκομείο

Ένα μωρό νεκρό και 6 στη ΜΕΘ στα Κατεχόμενα - Τα τάισαν γάλα με οινόπνευμα σε νοσοκομείο

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κύπρο όπου ένα νεογέννητο έχασε τη ζωή του, ενώ την ίδια στιγμή άλλα έξι μωρά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου των Κατεχόμενων, στην Κύπρο, όταν νοσηλεύτρια φέρεται να μπέρδεψε το νερό με το οινόπνευμα και να το έβαλε στο γάλα το οποίο χορήγησαν στα βρέφη. 

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί πέντε νοσηλευτές του νοσοκομείου στα Κατεχόμενα, οι οποίοι τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση ως ύποπτοι για το θάνατο του ενός μωρού 20 ημερών, στο οποίο φαίνεται να χορηγήθηκε γάλα με οινόπνευμα, όπως μεταδίδει το philenews. 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το βρέφος πέθανε το μεσημέρι του Σαββάτου (26.10.24), με την αστυνομική έρευνα να διαπιστώνει πως η αιθυλική αλκοόλη αναμίχθηκε κατά λάθος στη φόρμουλα (γάλα) των μωρών ως αποτέλεσμα αμέλειας χωρίς να ληφθούν προφυλάξεις.

Οι Αρχές εξετάζουν αν θα απαγγελθούν στους πέντε συλληφθέντες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι τέσσερις συλληφθέντες ήταν εργαζόμενοι στη βάρδια όπου τα μωρά κατανάλωσαν γάλα με οινόπνευμα, ενώ ο πέμπτος εργαζόταν στην προηγούμενη βάρδια.

Το οινόπνευμα φέρεται να φυλασσόταν σε ένα μπουκάλι πέντε λίτρων, το οποίο, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, είχε μετακινηθεί από το θάλαμο προετοιμασίας του φαγητού. 

Την ίδια ώρα, η Bugun Kibris σημειώνει ότι δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, ρώτησε στο δικαστήριο εάν αναγραφόταν και φαινόταν καθαρά η λέξη «αλκοόλ» στο μπουκάλι με την αστυνομία να απαντά καταφατικά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτός από το βρέφος που απεβίωσε, άλλα έξι μωρά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένα.

Οι τοπικές Αρχές διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση, λαμβάνοντας καταθέσεις, ενώ εξετάζεται υλικό από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας. 

Ο «υπουργός Υγείας» των Κατεχομένων, Χακάν Ντιντσγιουρέκ δήλωσε πως όποιος ευθύνεται για την τραγωδία θα τιμωρηθεί και εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό.

To άρθρο Ένα μωρό νεκρό και 6 στη ΜΕΘ στα Κατεχόμενα – Τα τάισαν γάλα με οινόπνευμα σε νοσοκομείο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button