Τοπικά

Ένστολοι πυροσβέστες: «Ήρωες με παντόφλες» και αυξήσεις που δεν φτάνουν

Οργή και αγανάκτηση εκφράζουν οι πυροσβέστες για την αύξηση στην αποζημίωση νυχτερινής εργασίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.).

Με την «γενναία» αύξηση του 20%, το ωρομίσθιο από 2,77 ευρώ αυξάνεται μόλις στα 3,33 ευρώ, δηλαδή κατά 0,56 ευρώ την ώρα, προσφέροντας συνολικά μόλις 22 ευρώ το μήνα μετά από κρατήσεις – αρκετά μόνο για ένα ζευγάρι παντόφλες, όπως σχολιάζουν σκωπτικά οι ένστολοι.

Αυτή η αύξηση αφορά μόνο τις ώρες νυχτερινής εργασίας και δεν αποτελεί σταθερή αμοιβή, με αποτέλεσμα να μην επωφελούνται όλοι οι πυροσβέστες, ειδικά εκείνοι που για λόγους υγείας ή λόγω θέσης δεν εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες.

Επίσης, επισημαίνεται η συνεχιζόμενη έλλειψη ουσιαστικών μέτρων και υποστήριξης για τους πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.) καλεί σε μαζικές κινητοποιήσεις και άμεσες δράσεις, ζητώντας από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να εξαγγείλουν πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση στην Αθήνα το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με στόχο την επίτευξη των αιτημάτων που κατατέθηκαν στο 26ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Οι πυροσβέστες τονίζουν ότι οι αλλαγές στον τομέα της πυροπροστασίας απαιτούν οργανωμένους αγώνες και μαζική υποστήριξη, για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που πλήττουν τον κλάδο τους.

The post Ένστολοι πυροσβέστες: «Ήρωες με παντόφλες» και αυξήσεις που δεν φτάνουν appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button