Θεσσαλία

Έργα 2,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τον Δήμο Μετεώρων

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε δήμους για την παρουσίαση του προγραμματισμού έργων

Έργα προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, για τον δήμο Μετεώρων κυρίως στον τομέα των οδικών υποδομών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Καλαμπάκας παρουσία του Δήμαρχου Λευτέρη Αβραμόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσας Ντιντή, προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωπων της αυτοδιοίκησης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε συγκεκριμένα τα εξής έργα:

1.Αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων του δήμου Μετεώρων.

2. Εργασίες διαμόρφωσης και ανάδειξης της παραλίας ¨Αλέκος¨ Ασπροποτάμου στην Τ.Κ Αγίας Παρασκευής του Δήμου Μετεώρων.

3. Κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων στην πόλη της Καλαμπάκας στα εξής σημεία:
Α) Στη διασταύρωση της εισόδου της Πόλης (ξενοδοχείο Διβάνη)
Β) Στη διασταύρωση στο ύψος της ΔΕΗ
Γ) Στη διασταύρωση στο ύψος του αστυνομικού τμήματος Καλαμπάκας
4.Κατασκευή κολυμβητηρίου στο πάρκο Σινάνη.

Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, θα χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του Γεωπάρκου Μετεώρων –Πύλης, τα οποία θα συμβάλουν στο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης αναλύοντας την στρατηγική που ακολουθεί τόνισε ότι η Περιφέρεια προχωρά στην αναγκαία προτεραιοποίηση των έργων για κάθε περιοχή.

Επεσήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση εκτός από τον τομέα των οδικών υποδομών σε προγράμματα για οικονομικά αδύνατους πολίτες με έναν προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, στην ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων, σε προγράμματα επιχειρηματικότητας και σε δράσεις Πολιτισμού και Τουρισμού. «Με ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη ήταν παρούσα και η προϊσταμένη της διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ Πολυτίμη Γραβάνη η οποία και ενημέρωσε αναλυτικά για τις νέες προσκλήσεις του «Προγράμματος Θεσσαλία» 2021-2027 στους βασικούς τομείς.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε με τη χρήση καρτών και πινάκων αναλυτικά τις προσωρινές αποκαταστάσεις λόγο daniel που πραγματοποίησε η Περιφέρεια στον δήμο Μετεώρων αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία με τον Περιφερειάρχη που όπως τόνισε «έχει μέχρι σήμερα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε σημαντικούς τομείς».

Ευχαρίστησε τον Δημήτρη Κουρέτα για τα αντιπλημμυρικά έργα, την χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την περαιτέρω ανάδειξη του Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης, για τα νέα έργα που ανακοινώσε καθώς και για την οικονομική βοήθεια 375.000 ευρώ στον δήμο για να δοθεί πρόσβαση σε αγρότες και κτηνοτρόφους προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους και να παράγουν.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην περιοχή ο Δημήτρης Κουρέτας μετέβη στο Δημαρχείο αλλά και στο Κέντρο Υγείας όπου δέχθηκε τις ευχαριστίες του προσωπικού για την ενίσχυση με ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό.

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

The post Έργα 2,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τον Δήμο Μετεώρων appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button