Τοπικά

Έρχεται πρόγραμμα για νέους αγροτικούς δρόμους

Με όριο ανά δήµο τους τέσσερις αγροτικούς δρόµους, επιχειρώντας µε αυτόν τον τρόπο να αυξήσει τη διασπορά ώστε να απλωθεί σε όλη τη χώρα, ο θεσσαλός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας φέρνει πρόγραμμα αγροτικής οδοποιϊας ύψους 65 εκ ευρώ.

Η δηµοσίευση της πρόσκλησης αναµένεται την επόµενη εβδοµάδα µε αποδέκτες όλους τους δήµους της χώρας. Το σχέδιο είναι τα έργα οδοποιίας να γίνουν σε περιοχές εκτός σχεδίου και προβλέπουν τσιµεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση µε το κατώτατο χρηµατικό όριο να είναι στα 150.000 ευρώ και το ανώτατο 500.000, ενώ κατ’ εξαίρεση µπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. όταν αφορά μόνο έναν μεγάλο αγροτικό δρόµο.

Ένα επαρκές αγροτικό δίκτυο αποτελεί ζωτικό κοµµάτι της οικονοµίας μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Οι καλύτεροι αγροτικοί δρόµοι, εκτός απο την μεταφορά προϊόντων, µπορούν να βοηθήσουν και σε παράπλευρες ανάγκες, όπως είναι η καλύτερη και η γρηγορότερη πρόσβαση σε µία πυρκαγιά. Στη Θεσσαλία τα αιτήματα των δήμων για νέους αγροτικούς δρόμους είναι αρκετά και χρονίζουν.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

Related Articles

Back to top button