Κόσμος

Αγωνία για το πρόωρο νεογέννητο που άρπαξαν οι γονείς του από νοσοκομείο του Παρισιού – «Κινδυνεύει η υγεία του μωρού»

Αγωνία για το πρόωρο νεογέννητο που άρπαξαν οι γονείς του από νοσοκομείο του Παρισιού - «Κινδυνεύει η υγεία του μωρού»

Συγκλονίζει τη Γαλλία η υπόθεση αρπαγής νεογέννητου από τους γονείς του μέσα από το νοσοκομείο. Την ανησυχία τους εκφράζουν οι αρχές.

Ασαφή παραμένουν τα κίνητρα της απαγωγής του βρέφους που γεννήθηκε πρόωρα σε μία υπόθεση που κρατά σε αγωνία την κοινή γνώμη της Γαλλίας.

Τρεις ημέρες μετά την αρπαγή του, οι γονείς του νεογέννητου παραμένουν άφαντοι και έχουν διαφύγει στο Βέλγιο, οι γαλλικές αρχές δήλωσαν πως «ανησυχούν» πάρα πολύ για την υγεία του μωρού.

Ηλικίας 17 ημερών, ο Σαντιάγο απήχθη το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου από τους γονείς του, ηλικίας 23 και 25 ετών, από τη μονάδα νεογνολογίας νοσοκομείου της περιοχής του Παρισιού.

Πρόκειται για ένα πολύ πρόωρο βρέφος που γεννήθηκε οκτώ εβδομάδες νωρίτερα, με τη ζωή του να εξαρτάται από την παροχή συνεχούς ιατρικής φροντίδας.

«Έχουμε κινητοποιηθεί και ανησυχούμε πολύ για την υγεία, ακόμα και για τη ζωή του Σαντιάγο, αυτού του νεογέννητου. Η βασική προτεραιότητα της εισαγγελίας του Μπομπινί, όλων των ερευνητών, αλλά επίσης και των βελγικών δικαστικών και αστυνομικών αρχών ήταν και παραμένει να βρούμε τον Σαντιάγο», δήλωσε ο εισαγγελέας, Ερίκ Ματιέ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την τρίτη ημέρα ενός ανθρωποκυνηγητού, κατά τη διάρκεια του οποίου τα ίχνη της οικογένειας εντοπίστηκαν στη βελγική πλευρά, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μονς και το όχημά τους βρέθηκε στο Σαρλερουά, το ζευγάρι και το μωρό παραμένουν άφαντοι.

Συναγερμός για τον μικρό Σαντιάγο

«Εάν με ακούν, πρέπει, για το καλό του μωρού τους, να το μεταφέρουν αμέσως στο κοντινότερο νοσοκομείο», απηύθυνε έκκληση ο Γάλλος εισαγγελέας, προσθέτοντας πως η ελπίδα δεν «χάθηκε ποτέ» και είναι πιθανόν «να το βρούμε ζωντανό».

Η εξαφάνιση του Σαντιάγο είχε ως αποτέλεσμα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου να εκδοθεί στη Γαλλία σήμα συναγερμού για απαγωγή, το οποίο ήραν οι αρχές αργότερα, καθώς ήταν πλέον προφανές ότι το ζευγάρι είχε φύγει από τη χώρα.

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος του μαιευτηρίου κατέγραψαν τους γονείς, γνωστούς στη δικαιοσύνη για κλοπές, να βγαίνουν από το νοσοκομείο με ένα μαύρο σάκο και να επιβιβάζονται σε ένα όχημα στο οποίο βρίσκονταν και άλλοι άνθρωποι.

Τα κίνητρα της απαγωγής παραμένουν ασαφή προς το παρόν, έγινε γνωστό από τον εισαγγελέα, όμως είναι πιθανό οι γονείς να φοβούνταν την εισαγωγή του σε κάποιο ίδρυμα από τις αρχές. Την ημέρα που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα είχαν μία συνάντηση με τις αρμόδιες ομάδες του νοσοκομείου.

Παρ’ όλα αυτά, καμία επίσημη διαδικασία δεν ξεκίνησε και οι δύο γονείς, γαλλικής υπηκοότητας, είχαν την πλήρη γονική μέριμνα του παιδιού όταν το απήγαγαν.

Από τα πέντε μέλη του περιβάλλοντος των γονέων που συνελήφθησαν στην περιοχή του Παρισιού, δύο άνδρες «παραδέχθηκαν πως συνόδευσαν το ζευγάρι και το βρέφος κατά τη διαφυγή τους στο Βέλγιο, προτού επιστρέψουν τη νύχτα», είπε ο εισαγγελέας του Μπομπινί.

φωτογραφία: EPA/ETIENNE LAURENT

To άρθρο Αγωνία για το πρόωρο νεογέννητο που άρπαξαν οι γονείς του από νοσοκομείο του Παρισιού – «Κινδυνεύει η υγεία του μωρού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button