Θεσσαλία

Αθλιότητα η απαγόρευση της απεργίας των δασκάλων – Η απεργία θα γίνει κανονικά!

Ύστερα από την προσφυγή των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, το δικαστήριο έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία της ΔΟΕ. Είναι άθλιοι. Ποινικοποιούν το απεργιακό δικαίωμα των δασκάλων των παιδιών μας!

Κούνια που τους κούναγε. Η απεργία θα γίνει κανονικά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όσοι νομίζουν πως θα επιβάλουν σιωπητήριο στον αγώνα για ζωή και δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τη διεκδίκηση να έχουν τα παιδιά μας τη μόρφωση που τους αξίζει θα πάρουν και αύριο την απάντηση που τους πρέπει.

Μετά την κατάπτυστη απόφαση ποινικοποίησης του αγώνα των δασκάλων των παιδιών μας, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε για αύριο Τετάρτη 23 Οκτώβρη 24ωρη απεργία σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει κυριολεκτικά στήσει “φάμπρικα” διώξεων και απαγόρευσης απεργιών.

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ζητούν τα αυτονόητα, προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις στους άθλιους μισθούς και εναντιώνονται, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, την υποχρηματοδότηση και την πολιτική της παραπέρα εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Όσοι νομίζουν πως θα επιβάλουν σιωπητήριο στον αγώνα για ζωή και δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τη διεκδίκηση να έχουν τα παιδιά μας τη μόρφωση που τους αξίζει θα πάρουν και αύριο την απάντηση που τους πρέπει.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς που, με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, θα δώσουν αύριο αποφασιστικό “παρών” για την επιτυχία της απεργίας και απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης!

Η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ καλεί τα σωματεία , τους συλλόγους , τους μαζικούς φορείς του κινήματος στα Τρίκαλα να καταδικάσουν την κυβερνητική πρακτική και να συμπαρασταθούν στους εκπαιδευτικούς και με την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 23 Οκτώβρη , 11πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

The post Αθλιότητα η απαγόρευση της απεργίας των δασκάλων – Η απεργία θα γίνει κανονικά! appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button