Κόσμος

Αναζητώντας γιατρό στη Γάζα, με την τραυματισμένη μικρή αδελφή, στην πλάτη…

Σπαράζει καρδιές η απίστευτη γενναιότητα και το κουράγιο ενός μικρού κοριτσιού στη Γάζα που μεταφέρει την τραυματισμένη αδελφούλα του στον ώμο, περπατώντας ξυπόλητη πάνω από δύο χιλιόμετρα κάτω από τον ήλιο σε έναν δρόμο γεμάτο συντρίμμια και θάνατο, ώσπου να βρει ιατρική βοήθεια.

Η περιπέτεια των δύο, πιθανώς ορφανών, εκτοπισμένων κοριτσιών που κινούνται μόνα στο δρόμο κάνει το γύρο του κόσμου, όταν ένας νεαρός δημοσιογράφος τα συναντά  στο δρόμο του, έχοντας σταματήσει το αυτοκίνητό του. Το σχετικό βίντεο ανέβασε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Anadolu, και προβλήθηκε έκτοτε χιλιάδες φορές…

Ο νεαρός ρωτώντας, μαθαίνει από τη μεγαλύτερη αδελφή πως κουβαλά την αδελφή της στον ώμο, επειδή χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο πόδι. Εξηγεί πως περπατούσε διανύοντας πάνω από δύο χιλιόμετρα και ανακουφίζεται όταν ο δημοσιογράφος της προσφέρει θέση στο αυτοκίνητο για εκείνη και την αδελφή της μέχρι τον επόμενο καταυλισμό εκτοπισμένων Al Bureij.

Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο το μικρό θαρραλέο κορίτσι με πείσμα και όση δύναμη της απομένει, ξαναπαίρνει αγκαλιά τη μικρή αδελφή αναζητώντας γιατρό.

Στην κόλαση της Γάζας η επιβίωση των μικρών παιδιών παραμένει η μεγαλύτερη περιπέτεια και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο χαστούκι σε όλους αυτούς που βάζουν πλάτη στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού επί 383 μέρες.

Related Articles

Back to top button