Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Ο πρωθυπουργός κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος

Αντώνης Σαμαράς: Ο πρωθυπουργός κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος

Στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» που πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο, μιλούν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ της Δευτέρας (1.7.24).

«Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα. Και από την κοινωνία. Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος!», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επισημαίνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Κώστας Καραμανλής «αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνηση».

«Κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός. Κι έκρινε. Το ζήτημα είναι ότι δεν έδινε κανείς σημασία από την κυβέρνηση! Για όλα τα θέματα. Ούτε τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής κυρίως για τα εθνικά μας θέματα. Ούτε εμένα. Με τον Κώστα είμαστε φίλοι και μαζί στη Νέα Δημοκρατία από το 1976. “Γεννηθήκαμε” και μεγαλώσαμε στην Παράταξη. Κι έχουμε περάσει μαζί τα πάντα, με σεβασμό ο ένας για την πορεία του άλλου. Διερωτήθηκα, λοιπόν, δημοσίως, για τα εθνικά θέματα, “μα τόσο λάθος κάνουμε δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί;” Κι όχι μόνο δεν άκουγε ποτέ κανείς, αλλά αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνηση», υπογράμμισε.

«Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω ερωτήματα και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα την ώρα που μιλούσα. Συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ την ώρα που το 1/3 δεν το είχε ψηφίσει από την ΚΟ. Και τα πανηγύρια συνεχίστηκαν στο μπαρ της Βουλής», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Είναι άλλο πράγμα η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη», επισήμανε με νόημα.

«Ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την Κεντροδεξιά να τον κυβερνήσει και όχι τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορας της πολιτικής», υπογράμμισε.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Παρόντες στην εκδήλωση είναι, μεταξύ άλλων:

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Επίσης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαληνάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Συμεών Κεδίκογλου και ο Γιάννης Ματζουράνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Αφροδίτη Λατινοπούλου και άλλοι.

To άρθρο Αντώνης Σαμαράς: Ο πρωθυπουργός κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button