Κόσμος

Απίστευτο ξύλο και έκτροπα σε εκκλησία στην Ουκρανία μεταξύ πιστών – Χουλιγκανισμοί, δακρυγόνα και όπλα  

Απίστευτο ξύλο και έκτροπα σε εκκλησία στην Ουκρανία μεταξύ πιστών - Χουλιγκανισμοί, δακρυγόνα και όπλα  

Βίαια επεισόδια, με απίστευτο ξύλο σώμα με σώμα, ξέσπασαν μεταξύ πιστών αντίπαλων ορθόδοξων εκκλησιών, μετά την παράδοση ενός καθεδρικού ναού στην πόλη Cherkasy στην κεντρική Ουκρανία.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ – που έχει οριστεί ως εκκλησία φρουράς για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας-κατά τη διάρκεια λειτουργίας όταν περίπου 100 άτομα με παραλλαγή και μπαλακλάβες εισέβαλαν βίαια στον χώρο νωρίς το πρωί στις 17 Οκτωβρίου.

Οι εντάσεις γύρω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ ακολουθούν τις ευρύτερες προσπάθειες της Ουκρανίας να περιορίσει την επιρροή της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC), η οποία ιστορικά συνδέεται με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Παρά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της από τη Μόσχα το 2022, η UOC εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τις ουκρανικές αρχές λόγω της υποτιθέμενης φιλορωσικής της στάσης.

Από το «ιερό» ξύλο που έπεσε, τραυματίστηκαν αρκετοί πιστοί οι οποίοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν, σύμφωνα με την Ζόγια Βόβκ, εκπρόσωπο της Εθνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Τσερκάσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της UOC έσπασαν τις πύλες εισόδου και έριξαν δακρυγόνα σε πλήθος πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι ιερείς και οι ενορίτες της UOC οχυρώθηκαν μέσα στον καθεδρικό ναό και αρνήθηκαν την είσοδο σε άλλους.

Ανταποκριτής του RFE/RL ανέφερε από το σημείο ότι η αντιπαράθεση έληξε μόνο μετά την άφιξη της αστυνομίας και των ακτιβιστών.

Ο ανώτερος στρατιωτικός ιερέας της περιοχής Cherkasy, ο πατέρας Nazariy, δήλωσε στο RFE/RL ότι οι ντόπιοι πιστοί είχαν αρχικά καταλάβει την εκκλησία τη νύχτα, αλλά αργότερα εκδιώχθηκαν.

«Οι προσευχές για τους στρατιώτες μας θα έπρεπε να ακούγονται εδώ», δήλωσε ο πατέρας Nazariy, προσθέτοντας ότι τα μέλη της UOC απέφευγαν τους Ουκρανούς στρατιώτες, θεωρώντας τους εχθρούς.

Στην εκκλησία πραγματοποιήθηκε τελικά λειτουργία στα ουκρανικά. Ο Βόβκ επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για «χουλιγκανισμό».

To άρθρο Απίστευτο ξύλο και έκτροπα σε εκκλησία στην Ουκρανία μεταξύ πιστών – Χουλιγκανισμοί, δακρυγόνα και όπλα   δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button