Θεσσαλία

Από αφέλεια σε κλωνοποίηση – Τι συμβαίνει στο Δήμο Τρικκαίων;

Μία παραίτηση που αναμένεται να μείνει αξέχαστη στον Δήμο Τρικκαίων και αφήνει πολλά ερωτήματα για το πώς λειτουργεί η δημοτική επιχείρηση e-Trikala.

Ο Φόρης Ρόμπος, σε μια συνέντευξη-εξομολόγηση στη Λέσχη 97,6, παραδέχθηκε το «ολίσθημά» του με απολογητική διάθεση, ρίχνοντας το φταίξιμο στην «καλή του πρόθεση». Όπως είπε με χιουμοριστική διάθεση: «Οι μακακίες πληρώνονται». Ο Ρόμπος υποστήριξε ότι η απευθείας ανάθεση των 30.000 ευρώ έγινε απλά για να βοηθήσει την e-Trikala να καλύψει «εργατομήνες» – σαν να είναι αυτός το σύστημα ασφαλείας της εταιρείας.

Με την παραίτησή του, ο Ρόμπος έθεσε τον εαυτό του εκτός δημοτικού συμβουλίου, αλλά και ολόκληρη τη δημοτική ομάδα του δημάρχου σε αμηχανία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να προστατεύσει τον δήμαρχο από κάθε ευθύνη. Και ενώ οι δημότες προσπαθούσαν να χωνέψουν την «αθωότητά» του, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, δεν έχασε χρόνο: αντικατέστησε τον Φόρη με… νέους Ρόμπους! Αντί να κλείσει το ζήτημα, δημιούργησε νέους κλώνους, σαν να λέμε: «Ένας Ρόμπος φεύγει, δύο έρχονται»!

Η πολιτική σκηνή του Δήμου μοιάζει πλέον με… εργαστήριο κλωνοποίησης: ό,τι φεύγει από την πόρτα, επιστρέφει από το παράθυρο. Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι βρήκαν την τέλεια συνταγή: απλά αλλάζουμε πρόσωπα και όλα μένουν ίδια. Η υπόθεση Ρόμπου δεν αφορά μόνο τις δικές του πράξεις, αλλά εκθέτει ολόκληρο το σύστημα λειτουργίας του E-Trikala και τις «πρακτικές εξοικονόμησης» που εφαρμόζονται. Ήταν ένα «λάθος»; Μια ατυχής παρεξήγηση; Ή απλώς το πρόσωπο της πραγματικότητας, που τώρα αποκαλύπτεται;

Είναι σίγουρα πιο εύκολο να βάλεις τις ευθύνες στις «μακακίες» και να συνεχίσεις να λειτουργείς σα να μη συνέβη τίποτα. Γιατί με τόσους Ρόμπους διαθέσιμους να καλύψουν τα κενά, το μόνο που απομένει να δούμε είναι πόσοι άλλοι «κλώνοι» έχουν στη φαρέτρα τους για να διατηρήσουν τη ροή… των εργατομηνών!

The post Από αφέλεια σε κλωνοποίηση – Τι συμβαίνει στο Δήμο Τρικκαίων; appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button