Υγεία

Αυξάνονται οι καταγγελίες για βιασμούς από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ – Οι δικηγόροι των θυμάτων δέχθηκαν 150 νέα αιτήματα

AP Photo/Simon Dawson, File

Πάνω από 150 τηλεφωνήματα για παροχή αποδείξεων, δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι δικηγόροι των γυναικών στη Βρετανία που κατήγγειλαν για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: ένα αρπακτικό στα Harrods», που περιγράφει τους βιασμούς που φέρεται πως έκανε σε εργαζόμενες των Harrords, φαίνεται πως έδωσε θάρρος και σε άλλους ανθρώπους να πουν αυτά που έζησαν ή να δώσουν στις αρχές αποδείξεις για την φερόμενη άρρωστη δράση του.

Αν και ο ιδιοκτήτης των Harrords πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 χρόνων, ο θάνατός του δεν στάθηκε αρκετός ώστε να σταματήσει τα θύματα να πουν τη δική τους αλήθεια.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 37 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις με 5 από αυτές να υποστηρίζουν πως βιάστηκαν από τον πολυεκατομμυριούχο.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλ Φαγέντ ήταν ο πατέρας του τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντόντι, που σκοτώθηκε μαζί της στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997.

Τα 150 τηλεφωνήματα που δέχθηκαν οι δικηγόροι των θυμάτων, αφορούν ανθρώπους που θέλουν να δώσουν αποδείξεις σχετικά με τον Αλ Φαγέντ.

Με φόντο λοιπόν το ντοκιμαντέρ – φωτιά, σήμερα (21.09.2024) ο πρώην προπονητής της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham FC είπε πως από το 1997 ως και το 2013 είχε πάρει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τις παίχτριες από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μοχάμεντ αλ Φαγέντ.

«Διάβασα όλες τις εφημερίδες χθες και για να είμαι ειλικρινής, δεν μου προκάλεσαν τεράστια έκπληξη» είπε στο BBC ο Γκέτα Χάουγκενς, ένας πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας της Fulham το διάστημα 2001- 2003.

«Γνωρίζαμε ότι του άρεσαν τα ξανθά νεαρά κορίτσια. Επομένως, είχαμε διασφαλίσει αυτές οι καταστάσεις να μην λαμβάνουν χώρα. Προστατεύσαμε τις παίκτριες», συνέχισε ο ίδιος.

«Με βίασε και μου είπε να πλυθώ με Dettol»

Η Ρέιτσελ (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) όπου εργάστηκε ως προσωπική βοηθός στο Harrods τη δεκαετία του 1990, κατήγγειλε πως ένα βράδυ μετά τη δουλειά, ο Αλ Φαγιέντ την κάλεσε στο πολυτελές διαμέρισμά του. 

Τότε ο ιδιοκτήτης των Harrods της ζήτησε να καθίσει στο κρεβάτι του και μετά έβαλε το χέρι του στο πόδι της.

«Θυμάμαι ότι ένιωθα το σώμα του πάνω μου, το βάρος του. Μόνο που τον ακούω να κάνει αυτούς τους θορύβους. Και απλά γύρισα αλλού στο κεφάλι μου. Με βίασε».

Το BBC μίλησε με 13 γυναίκες που υποστηρίζουν ότι ο Αλ Φαγέντ τούς επιτέθηκε σεξουαλικά στο ίδιο διαμέρισμα. Τέσσερις από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της Ρέιτσελ, λένε ότι βιάστηκαν.

Η Σοφία, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση και περιέγραψε την όλη κατάσταση ως έναν εφιάλτη. «Δεν μπορούσα να φύγω. Δεν είχα σπίτι για να επιστρέψω, έπρεπε να πληρώσω το ενοίκιο» είπε.

Η Τζέμα, η οποία εργάστηκε ως προσωπικός βοηθός του Φαγέντ από το 2007 ως το 2009, λέει ότι η συμπεριφορά του γινόταν πιο τρομακτική στη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό.

Η Τζέμα λέει ότι ξύπνησε ξαφνιασμένη στην κρεβατοκάμαρα στη Villa Windsor στο Δάσος της Βουλώνης. Ο Φαγιέντ ήταν δίπλα στο κρεβάτι της φορώντας απλώς μια μεταξωτή ρόμπα. Στη συνέχεια προσπάθησε να πάει στο κρεβάτι μαζί της.

«Του είπα “όχι, δεν σε θέλω”. Και συνέχισε απλώς να προσπαθεί να μπει στο κρεβάτι, σε αυτό το σημείο ήταν από πάνω μου και πραγματικά δεν μπορούσα να κινηθώ. Ήμουν μπρούμυτα στο κρεβάτι και εκείνος απλώς πίεσε τον εαυτό του πάνω μου».

Λέει ότι αφού τη βίασε εκείνη έκλαψε, ενώ εκείνος σηκώθηκε και της είπε επιθετικά να πλυθεί με Dettol.

«Προφανώς ήθελε να σβήσω κάθε ίχνος του από πάνω μου» είπε.

Οκτώ άλλες γυναίκες είπαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Φαγιέντ στα ακίνητά του στο Παρίσι. Πέντε γυναίκες περιέγραψαν τις επιθέσεις ως απόπειρα βιασμού.

To άρθρο Αυξάνονται οι καταγγελίες για βιασμούς από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ – Οι δικηγόροι των θυμάτων δέχθηκαν 150 νέα αιτήματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button