Κόσμος

Αυστραλή γερουσιαστής επιτέθηκε στον Κάρολο – «Δεν είσαι ο βασιλιάς μου»

Αυστραλή γερουσιαστής επιτέθηκε στον Κάρολο – «Δεν είσαι ο βασιλιάς μου»

Μια Αυστραλή πολιτικός σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε κατά του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα, την ώρα που ο βασιλιάς μιλούσε στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας επαινώντας την υποδοχή του στη χώρα.

Η γερουσιαστής της Αυστραλίας Lidia Thorpe, 51 ετών, άρχισε να φωνάζει σε μια παύση του βασιλιά Καρόλου, ουρλιάζοντας «γ%#ω την αποικία» και «δεν είστε οι βασιλιάδες μου». 

Η ίδια είναι γερουσιαστής των Πρασίνων στην Αυστραλία και αυτόχθων ακτιβίστρια που έχει δημιουργήσει επεισόδια και παλαιότερα σε μεγάλα πολιτικά γεγονότα.

«Δώστε μας ό,τι μας κλέψατε. Τα οστά μας, τα κρανία μας, τα μωρά μας, τους ανθρώπους μας. Καταστρέψατε τη γη μας» φώναζε.

Συνέχισε λέγοντας: «Δώστε μας τις συνθήκες μας. Θέλουμε μια συνθήκη σε αυτή τη χώρα. Είσαι γενοκτονιστής. Αυτή δεν είναι η γη σας, αυτή δεν είναι η γη σας».

Η γερουσιαστής Θορπ τότε φώναξε επανειλημμένα «Δεν είσαι ο βασιλιάς μου», ενώ οι άντρες ασφαλείας την οδήγησαν έξω από την αίθουσα.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα δεν αντέδρασαν βλέποντας την αυτόχθονα γερουσιαστή να ωρύεται, αντίθετα χαμογελούσαν.    

Υπενθυμίζεται πως ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, την ώρα που εντείνονται οι φωνές για αλλαγή του πολιτεύματος στη χώρα. 

 

To άρθρο Αυστραλή γερουσιαστής επιτέθηκε στον Κάρολο – «Δεν είσαι ο βασιλιάς μου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button