Life Style

Αυτές είναι οι 5 γρηγορότερες ράτσες σκύλων στον κόσμο

Αυτές είναι οι 5 γρηγορότερες ράτσες σκύλων στον κόσμο

Οι περισσότερες ράτσες σκύλων έχουν ενέργεια και διάθεση για βόλτα, τρέξιμο και παιχνίδι.

Υπάρχουν, όμως, ορισμένες ράτσες σκύλων που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους ταχύτητα.

Άραγε, εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα πιο γρήγορα σκυλιά στον κόσμο;

Γκρεϊχάουντ

Τα γκρεϊχάουντ είναι μυώδη, λεπτά, έχουν μακριά πόδια καθώς και εύκαμπτη σπονδυλική στήλη. Συμμετέχουν, συνήθως, σε κυνοδρομίες (οβάλ πίστα), αναπτύσσοντας ταχύτητες που φθάνουν τα 72 χλμ/ώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, είναι ο Ολυμπιονίκης Γιουσέιν Μπολτ.  Ο Τζαμαϊκανός (πρώην) αθλητής στίβου έχει αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα τα 44.7 χλμ/ ώρα.

Εκτός από αγωνιστικά σκυλιά, τα συγκεκριμένα λαγωνικά είναι πλέον αρκετά δημοφιλή και ως κατοικίδια, εξαιτίας της εξωστρέφειας τους, καθώς και της εξωτερικής τους ομορφιάς.

Σαλούκι

Το σαλούκι, γνωστό ως περσικό λαγωνικό, είναι επίσης φημισμένο για την ταχύτητά του. Έχουν μακρύ τρίχωμα στα αυτιά και την ουρά. Η συγκεκριμένη ράτσα έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται πάνω από 5.000 χρόνια, δεδομένου ότι ήταν διαδεδομένα στην αρχαία Μέση Ανατολή, ενώ χρησιμοποιούνταν κυρίως για κυνήγι γαζέλας (gazelle hound).

Επιπλέον, ήταν αγαπημένα σκυλιά των αρχαίων Αιγυπτίων και συχνά απεικονίζονταν σε τάφους της εποχής. Το σαλούκι μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 67 χλμ/ώρα.

Αφγανικό κυνηγόσκυλο

Το αφγανικό κυνηγόσκυλο είναι μια εντυπωσιακή ράτσα γνωστή για το μακρύ, μεταξένιο τρίχωμα και την βασιλική εμφάνισή του, που αρχικά εκτράφηκε για κυνήγι στις ορεινές περιοχές του Αφγανιστάν.

Είναι ψηλό και κομψό, ιδανικό και ως κατοικίδιο, καθώς είναι φιλικά με τα παιδιά. Το αφγανικό κυνηγόσκυλο μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως 64 χλμ/ ώρα.

Βίζλα

Το βίζλα ή ουγγρικό πόιντερ είναι μια ράτσα σκύλων με καταγωγή από την Ουγγαρία. Στην ουγγρική γλώσσα, το όνομα τους αποδίδεται ως «ιχνηλάτης». Είναι στοργικά και αφοσιωμένα σκυλιά και λατρεύουν να βρίσκονται κοντά στους ιδιοκτήτες τους, ενώ είναι γνωστά για την ισχυρή τους όσφρηση, ακόμα και όταν κολυμπούν.

Είναι αδύνατα, αλλά μυώδη και έχουν λείο τρίχωμα. Και η συγκεκριμένη ράτσα μπορεί να φθάσει τα 64 χλμ/ώρα.

Κυνηγόσκυλο Ίμπιζα

Το κυνηγόσκυλο Ίμπιζα έχει καταγωγή από Ισπανία και συγκεκριμένα από τις Βαλεαρίδες νήσους. To συγκεκριμένο κυνηγόσκυλο ξεχωρίζει για το μακρύ και στενό κεφάλι του, αλλά και τα μεγάλα και όρθια αυτιά του. Έχει ευλύγιστη κορμοστασιά που του επιτρέπει να τρέχει πολύ γρήγορα.

Επίσης είναι πολύ καλός άλτης και μπορεί να φτάσει σε πολύ μεγάλα ύψη από πλήρη ακινησία. Στην Ισπανία χρησιμοποιείται για το κυνήγι των αγριοκούνελων αλλά και άλλων μικρών θηραμάτων. Το κυνηγόσκυλο μπορεί να φθάσει μέγιστη ταχύτητα τα 40 χλμ/ ώρα

To άρθρο Αυτές είναι οι 5 γρηγορότερες ράτσες σκύλων στον κόσμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button