Θεσσαλία

ΑCT4V: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα των δράσεων ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού «Pink the City» που πραγματοποίησε η ομάδα μας, στα πλαίσια του Οκτωβρίου, μήνα αφιερωμένου στην ενημέρωση και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη μαζική ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε μεμονωμένη δράση αλλά και στην εντυπωσιακή προσέλευση το απόγευμα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στον Μύλο Ματσόπουλου, στον συμβολικό μας «περίπατο για τη ζωή».

Φορώντας όλοι το ροζ μπλουζάκι, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, υπό τους ήχους των τυμπάνων του Rock School of Music Kostas Milonas Drums Academy, και με συνοδεία το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, συμμετείχαμε σε έναν περίπατο αφιερωμένο στη ζωή και την ελπίδα στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης.

Η συνέχεια της δράσης μεταφέρθηκε στον κεντρικό αύλειο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου όπου οι μαθητές της Σχολής Χορού Dance Project, της Ναταλίας & του Γιάννη Διβάνη, εκτέλεσαν μία χορογραφική σύνθεση με τίτλο «Από το μαύρο γεννιέται η ελπίδα» και η βραδιά έκλεισε με το αγαπημένο συγκρότημα των Teasers.

Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο του Μύλου τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες με την ομάδα του Magic Castle Entertainment, την Ολυμπιονίκη Φανή Τζέλη και τον κ. Τάσο Κρικέλη.

Ιδιαίτερη στιγμή η αναφορά από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Μαριάμ Πολυγένη, στο μήνυμα που επιδιώξαμε να μεταδοθεί προς όλους ότι η ενημέρωση, η πρόληψη και η τακτική παρακολούθηση αποτελούν τα πιο ισχυρά όπλα στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Μια μικρή κίνηση, όπως ένα ραντεβού για μαστογραφία μπορεί να σταθεί σωτήριο και να κερδίσει τη ζωή!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης γυναίκες από 35 – 45 ετών μπορούσαν να δηλώνουν τα στοιχεία τους διεκδικώντας 50 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, προσφορά από το Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο της κ. Ανδρομάχης Οικονόμου και από το Διαγνωστικό Κέντρο EUROMED, με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Θωμά Κίττο. Η κλήρωση θα οριστεί τις προσεχείς ημέρες και θα γίνει παρουσία συμβολαιογράφου.

Σημαντική επίσης ήταν και η γενναιόδωρη υποστήριξη επιχειρήσεων κι επαγγελματιών που με τη συμβολή τους βοήθησαν στην επιτυχία της δράσης μας. Η στήριξή τους ήταν πολύτιμη γι΄αυτό και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους:

Τροχαία Τρικάλων, για τον συντονισμό την ώρα της πορείας μας
Χριστίνα Αλιπράντη, «Σαν Παραμύθι», για την επιμέλεια του χώρου
Σωτήρης Καραμάλης, για τις κατασκευές της δράσης

Floulis Photographers Studio, για το photo booth, την φωτογραφική κάλυψη και τα εντυπωσιακά πλάνα από drone

The Van bar, Άγγελος Σέγγης, για το βαν που φιλοξένησε τα αναψυκτικά
Περικλής Πάνος, για την ηχητική κάλυψη
Θωμάς Σίμος, για την μουσική επιμέλεια
Galerie De Beaute, για την προσφορά 10 δωρεάν μακιγιάζ
Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Τρικάλων, για τα γλυκά της εκδήλωσης
Ζαχαροπλαστεία Καλαμπάκας , Δρούγκα –Μπαμπίρη
Ζήνδρος Δημήτριος Α.Ε. για την προσφορά των θεματικών μπρελόκ
Προμηθέας, για τα αναψυκτικά της εκδήλωσης
Όλυμπος, για τους ατομικούς παιδικούς χυμούς της εκδήλωσης

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους εθελοντές της ομάδας μας, ACT4V ΕΝ ΔΡΑΣΗ, που εργάστηκαν ακούραστα καθημερινά για την οργάνωση και υλοποίηση όλων των δράσεων. Η αφοσίωση και το πάθος τους ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την επιτυχία μας, και χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά τους, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό.

Η ομάδα μας δεσμεύεται να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο τις προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι ο καρκίνος του μαστού κι ανανεώνει το ραντεβού ευαισθητοποίησης με τους Τρικαλινούς για τον Οκτώβριο του 2025.

Μέχρι τότε, θα φροντίζουμε να υπενθυμίζουμε σε εμάς αλλά και σε εσάς πως η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τη ζωή!

ACT4V: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού ()
ACT4V: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού ()
ACT4V: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού ()
ACT4V: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού ()
ACT4V: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού ()

The post ΑCT4V: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button