Θεσσαλία

Βίντεο: Εναέρια πλάνα από την πανέμορφη Πάργα, τη νύμφη της Ηπείρου

Ανακαλύψτε την ιστορία, τις παραλίες και τα γραφικά αξιοθέατα της Πάργας μέσα από εντυπωσιακές εναέριες λήψεις.

Η Πάργα, η «νύμφη της Ηπείρου», στέκεται περήφανη στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας, επάνω στον γήλοφο Πεζόβολος σε υψόμετρο 139 μέτρων, μέχρι τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. Με πληθυσμό 2.415 κατοίκους, αποτελεί κέντρο οικονομικής, εμπορικής και τουριστικής ζωής για την περιοχή. Η κωμόπολη περιλαμβάνει επίσης τις κοινότητες Αγιά, Ανθούσα και Λιβαδάρι.

Η Πάργα είναι σήμερα το πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της περιοχής, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες με τις όμορφες παραλίες της, όπως το Κρυονέρι και το Πίσω Κρυονέρι στον οικισμό, ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, και ο Λίχνος και ο Άι Γιαννάκης στα ανατολικά. Ακριβώς απέναντι από την πόλη βρίσκεται το γραφικό Νησί της Παναγιάς, το οποίο φιλοξενεί μια εκκλησία και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα. Το Κάστρο του Αλή Πασά, που δεσπόζει πάνω από την πόλη, αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο, αναδεικνύοντας την ιστορική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Πάργα είναι κέντρο ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τους Παξούς και τους Αντίπαξους, καθώς και με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από την Πάργα, βρίσκεται το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, που προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ματιά στον μυστικισμό και την ιστορία της περιοχής.

Η Πάργα, με την πανέμορφη φύση, τις γραφικές παραλίες και τα ιστορικά αξιοθέατα, αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό της Ηπείρου, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τις μαγευτικές γωνιές της και να νιώσουν τη μοναδική της γοητεία.

The post Βίντεο: Εναέρια πλάνα από την πανέμορφη Πάργα, τη νύμφη της Ηπείρου appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button