Κόσμος

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που δείχνει τον 24χρονο Αμερικανο-ισραηλινό όμηρο Χερς Γκόλντμπεργκ Πολίν να κατηγορεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και την κυβέρνηση για το γεγονός ότι εδώ και 201 μέρες παραμένει αιχμάλωτος δημοσιοποίησε σήμερα το απόγευμα η Χαμάς.

Στο βίντεο ο νεαρός, που απήχθη στις 7 Οκτωβρίου ενώ συμμετείχε στο φεστιβάλ ρέιβ μουσικής Σούπερνόβα κοντά στο Ρεΐμ, εμφανίζεται καταπονημένος, με ακρωτηριασμένο το ένα του χέρι. Τονίζοντας πως ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 70 από τους ομήρους, απευθύνθηκε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό λέγοντάς του:

«Κάνε αυτό που περιμένουμε από σένα και φέρε μας αμέσως στο σπίτι, ή μήπως αυτό έχει γίνει πολύ μεγάλο για σένα; Πρέπει να ντρέπεσαι και εσύ και η κυβέρνησή σου, γιατί δεν μας προστατέψατε και μας αγνοείτε για 200 μέρες».

Σε επόμενο σημείο κατηγορεί επίσης τον στρατό και την πολεμική αεροπορία ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να τους σώσει αλλά σκότωσε 70 ομήρους.

Στο μήνυμά του αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται καμία από τις συμφωνίες που της έχουν προταθεί και ζητά από την οικογένειά του να παραμείνει δυνατή και να συνεχίζει να πιέζει για την επιστροφή όλων.

«Όσο εσείς κάθεστε μαζί με τις οικογένειές σας, σκεφτείτε εμάς που βρισκόμαστε στην κόλαση κάτω από τη γη χωρίς νερό, φαγητό, ήλιο ή την ιατρική φροντίδα που χρειαζόμαστε», λέει ακόμα δείχνοντας το ακρωτηριασμένο του χέρι.

Νωρίτερα, σήμερα, στέλεχος της Χαμάς απέρριψε τις φήμες πως η οργάνωση προτίθεται να απελευθερώσει λιγότερους από 20 ομήρους στην πρώτη φάση της εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Η υποτιθέμενη προσφορά ερχόταν σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές ότι η Χαμάς θα απελευθέρωνε 40 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους στην πρώτη φάση μιας προσωρινής συμφωνίας εκεχειρίας που συζητήθηκε στο Κάιρο.

Related Articles

Back to top button