Θεσσαλία

Γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή πρωταθλητών το 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Μία ξεχωριστή διάσταση δόθηκε στον φετινό εορτασμό της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού από το 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 καθώς συμμετείχαν και δύο αθλητές που έχουν λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η κ. Τσινοπούλου Παναγιώτα, πρωταθλήτρια στο βάδην και ο κ. Μπούγλας Γεώργιος, πρωταθλητής στη ποδηλασία.

Η εκκίνηση δόθηκε στην πρωινή συγκέντρωση στο σχολείο όπου παρευρέθηκε και μίλησε στα παιδιά η κ. Τσινοπούλου Παναγιώτα, πρωταθλήτρια στο βάδην, η οποία ήρθε από την Καρδίτσα, κατόπιν πρόσκλησης, για να μοιραστεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες τις δυσκολίες του αθλήματος, όπου διακρίνεται, αλλά και για τις ωφέλειες της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

Επίσης, περιέγραψε την εμπειρία της από τη συμμετοχή της σε δύο ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 και στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών μετέβησαν στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων, όπου ξεδίπλωσαν το αθλητικό ταλέντο τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής αγωγής, κ.κ. Κουβέλη Χρ. και Παππά Σωτ., αλλά και της κ. Τσινοπούλου, καθώς και με την επίβλεψη όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Για περισσότερες από δύο ώρες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε αθλήματα του κλασικού αθλητισμού και σε αθλοπαιδιές με μεγάλη επιτυχία.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως τόνισε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Κουφογιάννης Ευθύμιος, ήταν να περάσει το μήνυμα ότι η άθληση και η πνευματική καλλιέργεια πρέπει να συμβαδίζουν και η άσκηση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των εφήβων.

Τους μαθητές και μαθήτριες περίμενε και μια άλλη ευχάριστη έκπληξη.

Στον χώρο του σταδίου βρέθηκε και ο τρικαλινός πρωταθλητής ποδηλασίας κος Μπούγλας Γεώργιος, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την παρουσία των δύο καταξιωμένων αθλητών, της κ. Τσινοπούλου και του κ. Μπούγλα, καθώς είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα οφέλη, αλλά και τις δυσκολίες που απορρέουν από τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

The post Γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή πρωταθλητών το 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button