Κόσμος

Δίχως διασώστες και ασθενοφόρο έμεινε η βόρεια Γάζα

Αναστέλλονται οι υπηρεσίες αρωγής της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας στη βόρεια Γάζα. Αφορμή έδωσαν οι τελευταίες, ωμές απειλές του ισραηλινού στρατού πως θα επιτεθεί στους υπαλλήλους που προσφέρουν βοήθεια σε πληγωμένους εκτοπισμένους αμάχους εφόσον παραμείνουν στο εσωτερικό του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια που πολιορκείται στενά πάνω από δύο βδομάδες.

Ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα, Μαχμούντ Μπασάλ, εξέφρασε λύπη για την ανάσχεση της παροχής υπηρεσιών στη Βόρεια Γάζα λέγοντας πως οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις απειλούν να τους σκοτώσουν και να τους βομβαρδίσουν εάν παραμείνουν εκεί.

Διασώστες «τέθηκαν στο στόχαστρο», πολλοί τραυματίστηκαν και άλλοι αφέθηκαν να πεθάνουν «στους δρόμους» είπε.

Ο Μπασάλ δημοσιοποίησε επίσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τη φωτογραφία ενός οχήματος που έχει καεί ολοσχερώς, εξηγώντας ότι ήταν το «μοναδικό όχημα της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας στο κυβερνείο της Βόρειας Λωρίδας της Γάζας» και πως «είχε τεθεί στο στόχαστρο από τον ισραηλινό στρατό» στην Μπέιτ Λάχια, που βρίσκεται βόρεια της Τζαμπάλια και κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας παραμένουν περίπου 400.000 άνθρωποι.

Υπό την απειλή των ισραηλινών βομβαρδισμών χιλιάδες εκτοπισμένοι, ταλαιπωρημένοι και πεινασμένοι άμαχοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιοχές της Βόρειας Γάζας όπου έμεναν για χρόνια.

Η κατάσταση συνιστά τρανταχτό έγκλημα πολέμου και εξελίσσεται δίχως την παραμικρή αντίδραση της λεγόμενης…διεθνούς κοινότητας.

Related Articles

Back to top button