Τοπικά

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης με σκοπό την αντίθεση στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο της περιοχής.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του Δήμου Αργιθέας, λόγω της νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αφορά την εγκατάσταση 25 ανεμογεννητριών στα βουνά του Δήμου Πύλης και του Δήμου Αργιθέας.

Η επιτροπή αποφάσισε από κοινού με τον Δήμο Αργιθέας να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης που θα λάβουν τα Δημοτικά Συμβούλια Πύλης και Αργιθέας σε έκτακτη και κοινή συνεδρίαση.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πύλης, κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αθανάσιος Μπαλατσούκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης, κ. Θεόδωρος Χήρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Αναγνώστου και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αργιθέας, κ. Κωνσταντίνος Γραμμένος.

Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την κοινή στάση των δύο Δήμων ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων, τονίζοντας την ανάγκη για περιβαλλοντική προστασία και διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

The post Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button