Κόσμος

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Εν μέσω της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, που ξεπέρασε πλέον τις 200 ημέρες, δύο νέα πλήγματα εναντίον δεξαμενοπλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα κατάφεραν χθες οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) τα πλοία που επλήγησαν ήταν το πετρελαιοφόρο Andromeda Star βρετανικής ιδιοκτησίας και υπό σημαία Μπαχαμών, νηολογημένο στις Σεϋχέλλες που εκτελούσε δρομολόγιο από το Πριμόρσκ της Ρωσίας προς το Βανιντάρ της Ινδίας και το MV Maisha, νηολογημένο στη Λιβερία, υπό σημαία Αντίγκουας και Μπαρμπούντας.

«Το MV Andromeda Star ανέφερε περιορισμένες υλικές ζημιές, αλλά συνεχίζει το ταξίδι του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ το δεύτερο πλοίο δεν υπέστη ζημιές καθώς ο πύραυλος έπεσε δίπλα του.

Η υπηρεσία ασφαλείας Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε νοτιοδυτικά του λιμανιού Μόχα της Υεμένης.

Από την πλευρά τους, αν την Παρασκευή ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 στον εναέριο χώρο της επαρχίας Σαάντα της Υεμένης.

Related Articles

Back to top button