Κόσμος

Boeing mafia;

Ή βρισκόμαστε μπροστά σε επιδημία «ξαφνικών θανάτων» με θύματα πληροφοριοδότες της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας Boeing, ή ο αμερικανικός κολοσσός εφαρμόζει πρακτικές μαφίας και κλείνει τα στόματα πρώην υπαλλήλων ή στελεχών του προτού ανοίξουν. Αλλιώς δεν εξηγείται ο θάνατος νεότατου πληροφοριοδότη της εταιρίας την περασμένη Τρίτη.

Πρόκειται για τον 45χρονο Τζόσουα Ντιν, πρώην ελεγκτή ποιότητας της εταιρίας  Spirit AeroSystems με την οποία συνεργάζεται στενά η Boeing. Ο Ντιν ήταν από τους πρώτους που είχε προειδοποιήσει πως η ηγεσία της εταιρίας Spirit AeroSystems είχε αγνοήσει κατασκευαστικά ελαττώματα στο αεροσκάφος της Boeing 737 MAX.

Ο 45χρονος που ζούσε στο Κάνσας (όπου έχει την έδρα της η εταιρία Spirit AeroSystems) ήταν υγιέστατος και ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Όμως ξαφνικά έπεσε θύμα μίας περίεργης βακτυριακής μόλυνσης με  MRSA που εξελίχθηκε ραγδαία και του στέρησε τη ζωή μέσα σε δύο βδομάδες αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο με άσχημα συμπτώματα.

Ο Τζο Μπουτσίνο, εκπρόσωπος της εταιρίας Spirit AeroSystems έσπευσε να εκφράσει συλλυπητήρια και να προσθέσει πως οι σκέψεις της εταιρίας «είναι με την οικογένεια του Τζος Ντιν», αλλά ελάχιστοι πίστεψαν πως το εννοούσε…

Ο Τζόσουα Ντιν απολύθηκε από την Spirit τον Απρίλιο του 2023 και είχε καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας καταγγέλλοντας πως η απόλυσή του ήταν εκδικητική, μετά τις επισημάνσεις που είχε κάνει για σοβαρά κατασκευαστικά ελαττώματα στην παραγωγή του αεροσκάφους 737 MAX.

Πριν περίπου δύο μήνες, ένας άλλος πληροφοριοδότης της Boeing, ο Τζον Μπάρνετ, βρέθηκε νεκρός στη Νότια Καρολίνας από… «αυτοπροκαλούμενο» τραύμα.

Related Articles

Back to top button