Κόσμος

Ελπίδες αποφυλάκισης για τους αδελφούς Μενέντεζ

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ, τα δύο αδέρφια που το 1989 σκότωσαν τους γονείς τους από φόβο για τη ζωή τους μετά από χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα τους, θα μπορούσαν να αποφυλακιστούν αφού η εισαγγελία ζητά επανεξέταση των ποινών τους.

Τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν σε ισόβια χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης για τις δολοφονίες του πατέρα και της μητέρας τους, στο Μπέβερλι Χιλς, μετά από μια δίκη που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλον τον κόσμο.

Οι εισαγγελείς εκείνη την εποχή υποστήριξαν ότι οι δυο τους είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία του Χοσέ και της Μαρί Λουίς Μενέντζ, προκειμένου να καρπωθούν μια κληρονομιά 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι υποστηρικτές τους υποστήριξαν ότι υπήρξαν θύματα μακρόχρονης σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης από τον πατέρα τους.

«Μετά από μια πολύ προσεκτική εξέταση όλων των επιχειρημάτων, πιστεύω ότι βάσει του νόμου, η εκ νέου προσφυγή σε δίκη είναι απαραίτητη, δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν. Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ότι η σύστασή του θα ήταν να καταδικαστούν τα αδέρφια για φόνο, μια κατηγορία που επισύρει ποινή 50 ετών έως ισόβια. «Δεδομένου ότι ήταν κάτω των 26 ετών τη στιγμή που συνέβησαν τα εγκλήματα, θα μπορούσαν να αποφυλακιστούν άμεσα», πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι, ενώ δεν συγχωρεί τις βίαιες δολοφονίες που διέπραξαν οι αδελφοί Μενέντεζ -ηλικίας 19 και 21 ετών εκείνη την εποχή- πιστεύει όμως ότι έγιναν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. «Αν κακοποιηθείτε, ο σωστός δρόμος είναι να καλέσετε την αστυνομία, να ζητήσετε βοήθεια. Αλλά καταλαβαίνω επίσης πώς μερικές φορές οι άνθρωποι απελπίζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related Articles

Back to top button