Κόσμος

Ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ

Η Κίνα θα προωθήσει περαιτέρω την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων με το Βιετνάμ, δήλωσε ο Zhang Youxia, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βιετνάμ από την Πέμπτη έως το Σάββατο.

Ο Zhang συναντήθηκε αντίστοιχα με τον To Lam, γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, τον Luong Cuong, πρόεδρο του Βιετνάμ, και τον Pham Minh Chinh, πρωθυπουργό του Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ έχει κατά νου τη βοήθεια της Κίνας στον αγώνα του για εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλιστική οικοδόμηση, δήλωσε ο To Lam, προσθέτοντας ότι η χώρα του θεωρεί την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με την Κίνα ως στρατηγική επιλογή και κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής του πολιτικής.

Το Βιετνάμ τηρεί πάντα σταθερά την πολιτική της μίας Κίνας, είπε.

Σημειώνοντας ότι οι διμερείς αμυντικές σχέσεις έχουν κάνει νέα βήματα, ο Lam εξέφρασε την ελπίδα να εμβαθύνουν περαιτέρω την πρακτική συνεργασία, να ενισχύσουν τη στρατηγική αμοιβαία εμπιστοσύνη, να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις απειλές και τις προκλήσεις και να διαφυλάξουν από κοινού την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Ο Zhang δήλωσε ότι η Κίνα εκτιμά την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο πλευρών, χωρών και στρατών.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με το Βιετνάμ για την πλήρη εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης που επιτεύχθηκε από τους κορυφαίους ηγέτες των δύο κομμάτων και χωρών και να συνεχίσει να ενισχύει τις ανταλλαγές και τη συνεργασία σε τομείς όπως η πολιτική, η οικονομία, η ασφάλεια και ο πολιτισμός, δήλωσε ο Zhang.

Η Κίνα θα προωθήσει περαιτέρω την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων με το Βιετνάμ για να υποστηρίξει την οικοδόμηση μιας κοινότητας Κίνας-Βιετνάμ με κοινό μέλλον σε ένα νέο επίπεδο, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Zhang είχε επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας του Βιετνάμ Phan Van Giang, ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με τη διεθνή και περιφερειακή κατάσταση και τις σχέσεις μεταξύ των δύο στρατών. Ήταν μάρτυρες της υπογραφής συμφωνιών για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας.

Related Articles

Back to top button