Θεσσαλία

Εντυπωσιακή εκδρομή του Δ’ ΚΑΠΗ Τρικκαίων στην Κόνιτσα και το Ζαγόρι

Εντυπώσεις από εκδρομή του Δ΄ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων

Εκδρομή στην Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης, στην Κόνιτσα και τη γύρω περιοχή πραγματοποίησε το Δ΄ ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων, με τις εντυπώσεις να κυριεύουν τους εκδρομεςί. Σε σχετικό σημείο αναφέρονται τα εξής:

«Την Πέμπτη 10 Οκτωβριου2024 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή του Δ΄ ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης Κόνιτσας – Μονοδένδρι – Πέτρινο δάσος, φαράγγι του Βίκου.

Ξεκινήσαμε από τις 7το πρωί ένα γκρουπ μελών του Δ ΚΑΠΗ. Η μέρα ξεκίνησε με λίγη συννεφιά ήταν μια όμορφη φθινοπωρινή μέρα του Οκτωβρίου. Υστερα από τη σύντομη στάση, φτάσαμε την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης που βρίσκεται δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το όνομα της οφείλεται στο γεγονός ότι η στέγη ήταν σκεπασμένη με φύλλα μολύβδου. Είναι αντρικό μοναστήρι και γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο. Η Μονή ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Δ΄ Πωγωνάτο.
Συνεχίζοντας, επισκεφθήκαμε το σπίτι του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα. Μπαίνοντας στο σπίτι αισθάνεσαι ηρεμία και αγαλλίαση. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Μονοδένδρι στην περιοχή του Ζαγοροχωριου, όπου πήραμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Ένα πανέμορφο τοπίο μέσα στο πράσινο με τα όμορφα πετρόχτιστα σπίτια. Ντόπια φαγητά καθαρός αέρας φθινοπωρινή αύρα συνέθεσαν μια πανέμορφη ατμόσφαιρα.

Επόμενη στάση το πέτρινο δάσος μοναδικής ομορφιάς. Μια σύνθεση από ασβεστόλιθο που βρίσκεται μέσα σε δρυς. Το φαράγγι του Βίκου άπειρου κάλλους από τη θέα, που σου κόβει την ανάσα.

Τελευταία στάση η πόλη των Ιωαννίνων όπου σταματήσαμε για απογευματινό καφέ.
Δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα απολαύσαμε την ωραία θέα.
Γυρίσαμε πίσω στην πόλη μας ευχαριστημένοι από την πραγματικά υπέροχη εκδρομή που αξίζει τον κόπο .

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του Δ ΚΑΠΗ ευχαριστούμε στα μέλη που συμμετείχαν, το τουριστικό γραφείο του κ. Κωτούλα για την υπομονή του και την άψογη συνεργασία του. Επίσης από τη συντονιστική επιτροπή τον κ. Σωτήρη Παπαβησσαρίου και την κ. Ρίκα Καλαμπαλίκη που συνόδευσαν και από το προσωπικό την κοινωνική λειτουργό κ. Παναγιώτα Σιώτα καθώς και την εθελόντρια του ερυθρού σταυρού κ. Ζάφη Σκρέκα».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΕΚΔΡΟΜΗ Δ ΚΑΠΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΕΚΔΡΟΜΗ Δ ΚΑΠΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

The post Εντυπωσιακή εκδρομή του Δ’ ΚΑΠΗ Τρικκαίων στην Κόνιτσα και το Ζαγόρι appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button