Κόσμος

Το πρώτο ολονύκτιο ταξίδι του πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον

Το πρώτο ολονύκτιο ταξίδι του πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον

Στο Δουκάτο της Κορνουάλης βρίσκεται από σήμερα (09.05.2024) ο πρίγκιπας Γούλιαμ, σε έργο για την στέγαση αστέγων. Πρόκειται για το πρώτο ολονύχτιο ταξίδι του πρίγκιπα μετά την είδηση «βόμβα» για την Κέιτ Μίντλετον.

Τον περασμένο Μάρτιο, η πριγκίπισσα της Ουαλίας σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο με την ανακοίνωσή της πως πάσχει από καρκίνο. Η Κέιτ Μίντλετον είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο και από τότε έχει περιορίσει πολύ τις δημόσιες εμφανίσεις της. Η ίδια προσπαθεί να αναρρώσει κάνοντας χημειοθεραπείες. Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Γουίλιαμ σήμερα Πέμπτη πραγματοποιεί το πρώτο του διήμερο ταξίδι μετά την ανακοίνωση της ασθένειας.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επισκέφτηκε το Νιούκουεϊ για να δει την τοποθεσία του πρώτου έργου στέγασης αστέγων στο Δουκάτο της Κορνουάλης. Ο ίδιος συνάντησε τους προγραμματιστές και τον διευθύνοντα σύμβουλο του St Petroc’s, της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Δουκάτου, που παρέδωσε το έργο 24 κατοικιών στο Nansledan. Μάλιστα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας  πρόκειται να επισκεφθεί αργότερα οργανισμούς που βοηθούν στη διαχείριση της παραλίας Fistral.

Την Παρασκευή πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στα Isles of Scilly αφότου έγινε δούκας της Κορνουάλης το 2022.

Αναμένεται να συναντήσει τους χειριστές του λιμανιού του St. Mary και το προσωπικό του νοσοκομείου του νησιού.

Το Δουκάτο είπε ότι συνεργάζεται με το Συμβούλιο των Νήσων Σίλι για την κατασκευή μιας νέας ολοκληρωμένης εγκατάστασης υγείας και κοινωνικής φροντίδας σε γη που ανήκει δίπλα στο Κοινοτικό Νοσοκομείο St Mary’s.

To άρθρο Το πρώτο ολονύκτιο ταξίδι του πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button