Κόσμος

Επίθεση του Ισραήλ στον Μακρόν: «Ντροπή για την Γαλλία ο αποκλεισμός εταιρειών μας από την έκθεση Euronaval»

Επίθεση του Ισραήλ στον Μακρόν: «Ντροπή για την Γαλλία ο αποκλεισμός εταιρειών μας από την έκθεση Euronaval»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η απόφαση του Γάλλου Προέδρου, Εμάνουελ Μακρόν, να απαγορεύσει σε ισραηλινές εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην διεθνή έκθεση «Euronaval» που θα διεξαχθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η γαλλική κυβέρνηση δεν άφησε εταιρείες του Ισραήλ να έχουν περίπτερα και στρατιωτικούς εξοπλισμούς προς παρουσίαση στην έκθεση, με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας να «επιτίθεται» στον Εμάνουελ Μακρόν.

Η διοργανώτρια αρχή της έκθεσης ναυτικών εξοπλισμών, η οποία διεξάγεται ανά δύο χρόνια, ανακοίνωσε ότι: «Η γαλλική κυβέρνηση μας ενημέρωσε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, σχετικά με την απόφασή της να επικυρώσει τη συμμετοχή των ισραηλινών αντιπροσωπειών στην έκθεση Euronaval 2024 χωρίς περίπτερα, ούτε παρουσίαση του υλικού τους».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Τηρώντας την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, οι εταιρείες και οι Ισραηλινοί πολίτες που το επιθυμούν θα γίνουν δεκτοί στην έκθεση με βάση τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επτά ισραηλινές εταιρείες».

Περίπου 500 εταιρείες και 22.000 επισκέπτες αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην 29η διεθνή έκθεση που θα φιλοξενηθεί από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό πάρκο Παρί-Νορ Βιλπέντ, υπενθύμισαν οι διοργανωτές.

Στα τέλη Μαΐου είχε ακυρωθεί η συμμετοχή των ισραηλινών εταιρειών στην έκθεση αμυντικού χερσαίου εξοπλισμού Eurosatory με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Η παρουσία των ισραηλινών εταιρειών τελικά επιτράπηκε με δικαστική απόφαση.

Οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ

Με αφορμή την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Προέδρου Μακρόν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση του είναι «ντροπή για το γαλλικό έθνος και τις αξίες του ελεύθερου κόσμου, τις οποίες ισχυρίζεται ο ίδιος ότι υποστηρίζει».

Ο Γκάλαντ αναφέρει επίσης πως: «Η απόφαση να γίνουν διακρίσεις κατά των ισραηλινών αμυντικών βιομηχανιών στη Γαλλία για δεύτερη φορά, βοηθά τους εχθρούς του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτό βασίζεται στην απόφαση να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στο εβραϊκό κράτος. Η Γαλλία έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει με συνέπεια μια εχθρική πολιτική απέναντι στον εβραϊκό λαό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το έθνος μας ενάντια σε εχθρούς σε 7 διαφορετικά μέτωπα και να παλεύουμε για το μέλλον μας – με ή χωρίς τη Γαλλία».

 

To άρθρο Επίθεση του Ισραήλ στον Μακρόν: «Ντροπή για την Γαλλία ο αποκλεισμός εταιρειών μας από την έκθεση Euronaval» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button