Κόσμος

Επανεξετάζεται η υπόθεση δολοφόνων αδερφών Μενέντεζ που σκότωσαν τους γονείς τους

Οι καταδίκες των Έρικ και Λιλ Μενέντεζ, οι οποίοι φυλακίστηκαν πριν από περίπου τρεις δεκαετίες για τη δολοφονία των γονιών τους στις ΗΠΑ, πρόκειται να επανεξεταστούν.

Τα αδέρφια είχαν πυροβολήσει τον Τζος και την Κίτι Μενέντεζ στην έπαυλή τους στο Beverly Hills το 1989, με σκοπό να κληρονομήσουν την περιουσία του πατέρα τους.

Την Πέμπτη (3/10), ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν τόνισε, ότι υπάρχει «ηθική υποχρέωση» να επανεξεταστούν τα στοιχεία, που υποβλήθηκαν από τα αδέρφια πέρυσι, τα οποία ισχυρίζονταν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πατέρα τους και ενήργησαν σε αυτοάμυνα.

Το ενδιαφέρον του κοινού για τις δολοφονίες έχει ανανεωθεί από τότε που κυκλοφόρησε μια σειρά του Netflix που απεικονίζει τα γεγονότα.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής δίκης, οι εισαγγελείς είχαν δηλώσει, ότι οι δολοφονίες υποκινήθηκαν από την απληστία των αδερφών. Τόνισαν, ότι τα αδέρφια ξόδεψαν μεγάλο μέρος της μεγάλης κληρονομιάς τους σε ρολόγια Rolex, αυτοκίνητα και πολυτελή περιουσία πριν γίνουν ύποπτοι. Αυτοί οι ισχυρισμοί περί των πολυτελών δαπανών, είναι που έκαναν την υπόθεση διαβόητη στις ΗΠΑ.

Ο Λιλ ήταν 21 ετών και ο Έρικ ήταν 18 την εποχή των δολοφονιών.

Νέα στοιχεία που εξετάζονται τώρα περιλαμβάνουν μια επιστολή του 1988 από τον Έρικ προς τον ξάδερφό του, η οποία φέρεται να αναφέρεται στην κακοποίηση του πατέρα του. «Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί», τόνισε ο Γκασκόν, ο ανώτερος εισαγγελέας στο Λος Άντζελες σε συνέντευξη Τύπου. Και συνέχισε: «Δεν είμαστε, σε αυτό το σημείο, έτοιμοι να πούμε ότι είτε πιστεύουμε είτε δεν πιστεύουμε αυτές τις πληροφορίες. Όμως είμαστε εδώ, για να σας πούμε ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να αναθεωρούμε αυτά που μας παρουσιάζονται».

Ο Γκασκόν δήλωσε επίσης, ότι μια αναθεώρηση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εκ νέου μήνυση ή σε νέα δίκη.

Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 26 Νοεμβρίου, αναφέρει ο συνεργάτης του BBC στις ΗΠΑ, CBS News.

Επιπλέον, ο Γκασκόν τόνισε, ότι το γραφείο του είχε λάβει πλήθος κλήσεων, μετά την κυκλοφορία του Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story στο Netflix. Το δράμα έχει προκαλέσει διαμάχη ανάμεσα στους συγγενείς. Ο δημιουργός της σειράς, Ryan Murphy, υπερασπίστηκε τη σειρά και περιέγραψε την αρνητική αντίδραση της οικογένειας ως «προβλέψιμη στην καλύτερη περίπτωση».

Related Articles

Back to top button