Κόσμος

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας απαγάγουν πολίτες και τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Μιλώντας στο Ευρασιατικό Φόρουμ Γυναικών 2024 (EAWF) την Παρασκευή, η Ζαχάροβα προχώρησε επιπλέον σε παραλληλισμούς μεταξύ των φρικαλεοτήτων που διέπραξε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Σοβιετικής Ένωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και των ενεργειών των ουκρανικών στρατευμάτων κατά τη διασυνοριακή εισβολή που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν να συλλέγουν δεδομένα για περιπτώσεις στις οποίες Ουκρανοί εθνικιστές «μετέφεραν βίαια στην Ουκρανία κατοίκους της περιοχής Κουρσκ που δεν πρόλαβαν να εκκενώσουν την περιοχή», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Αυτή είναι… μια τυπική πρακτική των ναζί κατακτητών. Θυμάστε πώς οδήγησαν τον σοβιετικό λαό σε αιχμαλωσία και σκλαβιά;», ρώτησε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, ο Ρωσικός Ερυθρός Σταυρός έχει συγκεντρώσει πολυάριθμες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες για απαγωγές στο Κουρσκ.

«Στην πραγματικότητα, υπάρχουν στοιχεία ότι οι Ουκρανοί μαχητές δημιουργούν ένα είδος στρατοπέδων συγκέντρωσης στη ρωσική συνοριακή περιοχή, όπου βάζουν υπό την απειλή όπλων ντόπιους κατοίκους που, για διάφορους λόγους, δεν μπόρεσαν να φύγουν από ανασφαλείς περιοχές», υποστήριξε.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τα ουκρανικά στρατεύματα πως διέπραξαν βιαιότητες στην περιοχή του Κουρσκ, συμπεριλαμβανομένων των αδιάκριτων δολοφονιών και της σεξουαλικής βίας, υποστηρίζοντας ότι δεκάδες άνθρωποι «μπήκαν αναγκαστικά σε φορτηγά και οδηγήθηκαν σε άγνωστη κατεύθυνση».

Στα μέσα Αυγούστου, ένα βίντεο εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φαινόταν να δείχνει Ουκρανούς μαχητές στην περιοχή του Κουρσκ να αναγκάζουν Ρώσους πολίτες – μερικοί από τους οποίους ξυλοκοπήθηκαν, είχαν δεμένα τα μάτια και χειροπέδες – σε ένα φορτηγό για να μεταφερθούν αλλού.

Πλάνα που εμφανίστηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα φέρονται να εικονίζουν Ουκρανούς στρατιώτες να βασανίζουν έναν αιχμάλωτο Ρώσο στρατιώτη χτυπώντας τον με ηλεκτροσόκ.

Άλλα πλάνα εικόνισαν Ουκρανούς στρατιώτες να κοροϊδεύουν έναν ηλικιωμένο Ρώσο φορώντας κράνη με διακριτικά παρόμοια με αυτά των ναζιστικών SS.

Διαβάστε ακόμα:

Related Articles

Back to top button