Υγεία

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι πρέπει να προσέχουμε όταν διαλέγουμε τιμολόγιο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι πρέπει να προσέχουμε όταν διαλέγουμε τιμολόγιο

Η γνώση του πόσες κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος καταναλώνουμε κάθε μήνα θα είναι απολύτως απαραίτητη στο εξής, καθώς η αγορά ηλεκτρισμού αλλάζει και εμφανίζονται ήδη περισσότερα προϊόντα με βάση την κατανάλωση.

Ήδη τον τελευταίο καιρό προμηθευτές έχουν παρουσιάσει νέα τιμολόγια στα οποία υπάρχει μια συγκεκριμένη χαμηλή τιμή μέχρι ένα όριο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και από εκεί και πάνω ισχύει μια υψηλότερη χρέωση.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Άλλωστε οι καταναλωτές είναι ήδη συνηθισμένοι στο όριο των 500 κιλοβατωρών που ισχύει στην περίπτωση του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ, που είναι και η επιλογή της πλειοψηφίας στη χώρα μας.

Πλέον, όμως, εμφανίζονται προϊόντα που θέτουν το κατώφλι πολύ χαμηλότερα, ακόμα και κοντά στις 100-150 κιλοβατώρες, ένα όριο που θέλει προσοχή από τον καταναλωτή για να μη βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων όταν του έρθει ο λογαριασμός.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά τα όσα προβλέπει το κάθε πρόγραμμα και να μην μένουν στις μεγάλες επικεφαλίδες.

Επίσης, τα πάντα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες μας: Ένας φοιτητής ίσως να μπορεί να έχει κατανάλωση έως 150 κιλοβατώρες, όμως δεν ισχύει το ίδιο για ένα νοικοκυριό.

Μια ματιά στους τελευταίους μας λογαριασμούς συνήθως αρκεί για να έχουμε μια καλή ιδέα του πόσο ρεύμα καταναλώνουμε.

Επίσης, χρήσιμο είναι να συγκρίνουμε και μεταξύ διαφορετικών εποχών, αφού οι ανάγκες το καλοκαίρι και το χειμώνα είναι αυξημένες σε σχέση με το φθινόπωρο και την άνοιξη.

To άρθρο Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι πρέπει να προσέχουμε όταν διαλέγουμε τιμολόγιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button