Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με μήνυση κατά της Google

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να ασκήσει δίωξη κατά της Google αν κερδίσει τις εκλογές του 2024, κατηγορώντας τον τεχνολογικό γίγαντα ότι χειραγώγησε τα αποτελέσματα αναζήτησης για να ευνοήσει την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Truth Social, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η Google λειτουργεί ένα «παράνομο» σύστημα που δίνει προτεραιότητα σε αρνητικές ιστορίες για τον ίδιο, ενώ προβάλλει μόνο ευνοϊκή κάλυψη της Χάρις.

Δεν επικαλέστηκε συγκεκριμένο νόμο, αλλά προειδοποίησε ότι, αν εκλεγεί, θα παροτρύνει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ασκήσει δίωξη κατά της Google για αυτό που αποκάλεσε «κατάφωρη παρέμβαση» στις εκλογές.

«Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ», δήλωσε ο Τραμπ.

«Θα ζητήσω τη δίωξή τους, στα μέγιστα επίπεδα, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών!», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Τραμπ φαίνεται να συνδέονται με μια μελέτη του συντηρητικού Media Research Center, η οποία υποστηρίζει ότι ο αλγόριθμος αναζήτησης της Google ευνοεί δυσανάλογα τον Χάρις έναντι του Τραμπ, ανέφερε η USA Today που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Η μελέτη, η οποία καλύφθηκε από μέσα όπως το Fox News και η New York Post, επικεντρώθηκε σε μια αναζήτηση που διεξήχθη στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 για την «προεδρική εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ 2024».

Διαπίστωσε ότι η ενότητα «Top Stories» εμφάνιζε επτά άρθρα από αυτό που ο όμιλος περιέγραψε ως αριστερόστροφα μέσα, όπως οι New York Times και το Politico, προτού παραπέμψει στην ιστοσελίδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Η Google έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης αντικατοπτρίζουν το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και δεν χειραγωγούνται για να ευνοήσουν κάποιον υποψήφιο.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η μελέτη του Media Research Center εξέτασε έναν μόνο όρο αναζήτησης σε μια συγκεκριμένη ημέρα, σημειώνοντας ότι τόσο οι ιστότοποι της εκστρατείας του Τραμπ όσο και του Χάρις κατατάσσονται στα κορυφαία αποτελέσματα.

Related Articles

Back to top button