Κόσμος

Υποσχέσεις για βοήθεια 2 δισ. δολαρίων στη Γάζα

Υποσχέσεις για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έδωσαν την Κυριακή στο Κουβέιτ αξιωματούχοι μουσουλμανικών χωρών στο πλαίσιο συνδιάσκεψης διεθνών δωρητών που διοργάνωσε ο «Διεθνής Ισλαμικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός» (International Islamic Charitable Organization, IICO).

Στο πλαίσιο της ημερήσιας διεθνούς συνόδου για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιήθηκαν πέντε κύκλοι συνεδριάσεων με θέματα την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή, μέσα αποστολής και προώθησης βοήθειας, θέματα προστασίας των αμάχων, ανάγκη διεύρυνσης της αρωγής στον πληθυσμό της περιοχής και αντιμετώπιση των συνεπειών βίαιου εκτοπισμού και τρόπων εξασφάλισης βασικών αναγκών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Qatar Charity, Γιουσέφ μπιν Άχμαντ αλ Κουουάρι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως ο οργανισμός του είναι από τους «στρατηγικούς εταίρους» της συνδιάσκεψης και τόνισε τη σημασία κινητοποίησης των οργανισμών αρωγής παγκοσμίως για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Ανέφερε επίσης πως ο οργανισμός του σε συνεργασία με άλλες καταριανές οργανώσεις συμμετείχαν στην αποστολή 2.800 τόνων βοήθειας εκ των οποίων 845 τόνοι αφορούσαν τρόφιμα, 1.600 σκηνές, 44.000 πακέτα ιατρικών προμηθειών και είδη ρουχισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, που έκανε παρέμβαση στη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, απηύθυνε ξανά έκκληση για «άμεση εκεχειρία» στη Γάζα και άνευ όρων απελευθέρωση ομήρων και άμεση αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Related Articles

Back to top button