Υγεία

Η Εθνική πόλο νεανίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 της Κίνας

Η Εθνική πόλο νεανίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 της Κίνας

Η Εθνική πόλο νεανίδων κατέλαβε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 που έγινε στην Κίνα, με την ομάδα της της Ευτυχίας Καραγιάννη να χάνει 11-9 από την Ισπανία στον τελικό.

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από την Κίνα η Εθνική πόλο νεανίδων, σε μια άκρως πετυχημένη παρουσία στην διοργάνωση. Η «γαλανόλευκη» αντιμετώπισε την Ισπανία στον μεγάλο τελικό, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες με σκορ 11-9, ωστόσο το χρώμα του μεταλλίου έχει μικρή σημασία για την ελληνική αποστολή.

Αυτό μάλιστα είναι το 4ο μετάλλιο της Ελλάδας σε έξι διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και το δεύτερο συνεχόμενο ασημένιο, καθώς η χώρα μας ήταν δεύτερη και πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, χάνοντας τότε στον τελικό από τις ΗΠΑ.

Για την Ισπανία, είναι το δεύτερο χρυσό σε Παγκόσμιο Κ18, μετά από εκείνο του 2018.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-2, 2-3, 2-4, 3-2

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά. Στην αποστολή μετείχαν επίσης οι Κανελλοπούλου και Παπαδοπούλου.

** Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία νίκησε στον “μικρό” τελικό τις ΗΠΑ 14-13, χάρη σε γκολ της Χάιντου, 1΄13΄΄ πριν τη λήξη.

 

To άρθρο Η Εθνική πόλο νεανίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 της Κίνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button