Ελλάδα

Η ΕΣΗΕΑ ζητά συνάντηση με Κασσελάκη μετά την απόφαση για λουκέτο στην Αυγή

Η ΕΣΗΕΑ ζητά συνάντηση με Κασσελάκη μετά την απόφαση για λουκέτο στην Αυγή

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσουν το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας Αυγή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αντίθεσή της στο κλείσιμο της Αυγής και με επιστολές προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη και την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ράνια Σβίγκου ζητά μαζί τους συνάντηση το συντομότερο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ μεταξύ των άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά… Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημ. «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων. Μια ιστορική εφημερίδα, που επέζησε σε πολύ δυσκολότερες εποχές, δεν μπορεί να αναστέλλει τη λειτουργία του καθημερινού της φύλλου χωρίς διαβούλευση αλλά και χωρίς την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από τον κύριο μέτοχο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο. Είναι ανεπίτρεπτη η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και θα την ανατρέψουμε.

Παράλληλα στηλιτεύουμε τη συμπεριφορά διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σήμερα να εισέλθουν στα γραφεία της δημοσιογράφοι, μαζί με τηλεοπτικά συνεργεία, προκειμένου να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη. Οι συνάδελφοι αγωνιούν καθώς δεν γνωρίζουν, εάν θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, εάν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται, εάν θα τους καταβληθούν αποζημιώσεις και ό,τι δικαιούνται».

To άρθρο Η ΕΣΗΕΑ ζητά συνάντηση με Κασσελάκη μετά την απόφαση για λουκέτο στην Αυγή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button