Κόσμος

78χρονος κατηγορείται πως σκότωσε την σύντροφό του πριν 30 χρόνια στο Βέλγιο

78χρονος κατηγορείται πως σκότωσε την σύντροφό του πριν 30 χρόνια στο Βέλγιο

Φέροντας τη βαριά κατηγορία της δολοφονίας συνελήφθη ένας 78χρονος στο Βέλγιο με την υποψία ότι σκότωσε την σύντροφό του πριν 30 χρόνια.

Συναγερμός σήμανε στο Βέλγιο μετά την ανακάλυψη ανθρωπίνων λειψάνων κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφών το Σάββατο (27.04.2024) στον κήπο μιας κατοικίας στο Σεντ Μάρτενς Λάτεμ, κοντά στη Γάνδη. Το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή του να ανοίξει ξανά η υπόθεση της εξαφάνισης μίας 48χρονης, η οποία δεν διαλευκάνθηκε ποτέ. Φερόμενος δράστης είναι ένας 78χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της άτυχης γυηναίκας.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία συμπέρανε «βάσει πολλών σοβαρών στοιχείων» ότι τα λείψανα ανήκουν σε μια γυναίκα ηλικίας 48 ετών, πρώην γειτόνισσα, η οποία εξαφανίστηκε από το 1994, εξήγησε η εισαγγελία της Γάνδης.

Ως συνέπεια, ένας ανακριτής ξεκίνησε έρευνα για «δολοφονία» και αποφάσισε να καλέσει για κατάθεση τον πρώην σύντροφο του θύματος, έναν άνδρα ηλικίας σήμερα 78 ετών.

Σε βάρος του ασκήθηκαν την Τρίτη διώξεις και τέθηκε υπό κράτηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον ενός δικαστηρίου στη Γάνδη, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει για το ενδεχόμενο παράτασης και του τρόπου της κράτησής του.

Σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα De Standaard, ο ύποπτος, που κατονομάζεται ως «Χανς Ντ.», ομολόγησε ενώπιον των ανακριτών ότι έθαψε το πτώμα της συντρόφου του, αν και επί του παρόντος δεν αποδέχεται τη δολοφονία.

«Συνεργάζεται πλήρως» στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσε ο δικηγόρος του Άσλεϊ Μπιξ, σε μια άλλη εφημερίδα, τη Het Nieuwsblad.

Η εξαφάνιση του θύματος συνέβη τη 12η Νοεμβρίου του 1994 και ο σύντροφός της, ένας γνωστός τεχνίτης σύμφωνα με ΜΜΕ, δεν είχε ερευνηθεί τότε.

Πέντε χρόνια αργότερα ο ίδιος είχε δώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο: είχε εξηγήσει ότι η σύντροφός του είχε εξαφανιστεί ξαφνικά από το σπίτι ένα βράδυ, όταν είχε βγει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, κατόπιν για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου, έγραψε η De Standaard.

Η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και τμήμα του φακέλου της υπόθεσης είχε χαθεί, κατά τη διάρκεια της μετακόμισης του δικαστηρίου της Γάνδης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

To άρθρο 78χρονος κατηγορείται πως σκότωσε την σύντροφό του πριν 30 χρόνια στο Βέλγιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button