Κόσμος

Η Λευκορωσία ενισχύει τις δυνάμεις αεράμυνας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων

Η Λευκορωσία έχει αναπτύξει πρόσθετες δυνάμεις αεράμυνας στα σύνορά της με την Ουκρανία για να προστατεύσει «εγκαταστάσεις κρίσιμης υποδομής» λόγω της αυξημένης δραστηριότητας ουκρανικών drone στην περιοχή, δήλωσε το Σάββατο ένας Λευκορώσος στρατιωτικός διοικητής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Λευκορωσία, σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι κατέρριψε ένα τετρακόπτερο που είχε περάσει παράνομα τα σύνορα από την Ουκρανία «για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την υποδομή των συνόρων της Λευκορωσίας».

Η κατάσταση στον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα παραμένει τεταμένη, δήλωσε το Σάββατο ο Αντρέι Σεβερίντσικ, διοικητής των δυνάμεων αεράμυνας της Λευκορωσίας.

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε αποφασιστικά όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και μέσα για να προστατεύσουμε την επικράτειά μας και τον πληθυσμό της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας από πιθανές προκλήσεις στον εναέριο χώρο», ανέφερε σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα το Σάββατο ότι είχε πληροφορίες που δείχνουν ότι η Ουκρανία είχε μεταφέρει περισσότερα στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στη βόρεια περιοχή Zhytomyr, η οποία συνορεύει με τη Λευκορωσία.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία.

Related Articles

Back to top button